Darts

A gibraltári hős ismét borítja a papírformát?

Vasárnap bajnokot avatnak a szezon harmadik European Tour-versenyén, a Gibraltar Darts Trophyn.

Ahogyan azt a Eurpean Tour-versenyeken megszokhattuk, az utolsó játéknapon a nyolcaddöntőktől indulva egészen a fináléig lejátsszák a meccseket, vagyis ma bajnokot avatnak a törpeállamban. Kifejezetten rangos párosítások jöttek össze, és óriási meglepetésre, még egy hazai játékos, Dyson Parody is versenyben van. A 31 éves dartsos a torna történetében az első gibraltári, akinek sikerült a legjobb 16 közé jutnia. Az, hogy az első körben legyőzte Dirk van Duijvenbode-ot nem olyan nagy szenzáció - bár háromszoros pénzt ért a bukiknál -, arra viszont senki nem gondolt, hogy a 2016-os világbajnoki elődöntős Jelle Klaasent is meglepi. Hatszoros pénzt lehetett kaszálni a sikerével a    -nál. 93.39-es átlagot hozott és 60%-os hatékonysággal értékesítette a kiszállókat, ami elég jó teljesítmény. A folytatásban a német tehetség, Max Hopp vár rá, aki ellen 2.90-es oddsot adnak. Meglepő lehet, hogy ezek fényében is ilyen magas szorzót kínálnak rá, de a 90.52-es első 9 nyíl átlaga mutatja, hogy ha nincs a jó kiszállózás, akkor tömegben nem biztos, hogy 90 felett hozott volna. Tehát van még hova fejlődnie, és nyilván a Klaasen elleni sikere után a hype is megnőzz körülötte, amit nagy kérdés miként tud kezelni. De egy biztos, nyugodt szívvel nem mernénk a germánra tenni...

Ami a végső győztest illeti, természetesen a világelső Michael van Gerwenre fizetik a legkevesebbet. Könnyű dolga azonban nem lesz a hollandnak, hiszen már a 16 között Mervyn King is megviccelheti. Az angol 105-ös átlaggal rukkolt elő a szombati napon és kiszállózásban is 67%-ot produkált. Tudjuk, hogy képes ilyen teljesítményre hosszútávon is, így egyáltalán nem lehet nyugodt Van Gerwen, 1.10-ért nem ajánljuk megjátszani a győzelmét.

Nem tennénk 1.30-ért Ian White-ra sem, hiszen az ellenfele, Joe Murnan pokoli jó játékkal ütötte ki Terry Jenkinst, a "Gyémánt" pedig alig tudta tovább küzdeni magát. Szintén nem látunk értéket a világbajnoki címvédő Gary Anderson 1.35-ös oddsában sem, aki pedig James Wade-del csap majd össze. Ez egyébként a nyolcaddöntők között a legpatinásabb párosítás, hiszen két klasszis feszül egymásnak. Ami a skót mellett szól, hogy 12 meccse nem kapott ki az angoltól, egészen 2014 októberéig kell visszamenni az időben a legutóbbi Wade-győzelemig. Ugyanakkor Anderson nem különösebben szokott villogni ezeken a European Tour-megmérettetéseken, tehát, ha valahol, akkor itt jó esélye van a "Gépnek" megszakítani ezt a rossz sorozatot.

Az eddigi legnagyobb feltámadást Dave Chisnall mutatta be. Az angol 2-5-ös hátrányból fordított 6-5-re az élete egyik legjobb teljesítményét nyújtó Steve West ellen. Robert Thorntonnal játszik majd a következő körben, aki szintén döntő legben jutott tovább, ám gyengébb teljesítménnyel. Nem rossz Chizzyre az 1.40, és Peter Wright is megjátszható 1.35-ért, aki viszont a kifejezetten jó játékot produkáló Daryl Gurneyt verte.

Gibraltar Darts Trophy, nyolcaddöntők - a TippmixPro szorzói
Kezdés Játékos Odds Játékos Odds
13:00 Michael van Gerwen 1.10 Mervyn King 5.00
13:30 Max Hopp 1.30 Dyson Parody 2.90
14:00 Kim Huybrechts 1.95 Benito van de Pas 1.65
14:30 James Wade 2.65 Gary Anderson 1.35
15:00 Peter Wright 1.35 Simon Whitlock 2.65
15:30 Ian White 1.30 Joe Murnan 2.95
16:00 Dave Chisnall 1.40 Robert Thornton 2.50
16:30 Michael Smith 1.55 Mensur Suljovic 2.15