Hoki vb

Vereséggel rajtoltunk a vb-n

  • hatharom.com

A magyar férfi jégkorong-válogatott 4-1-es vereséget szenvedett Szlovákiával szemben az oroszországi világbajnokságon.

Vereséggel rajtoltunk a hoki vb-n. - Fotó: MTI / Mudra László / MJSZ

Nem indult jól a mérkőzés Rich Chernomaz csapata számára, mivel beszorítottak minket a szlovákok, de a kezdeti rohamokat átvészeltük, még úgy is, hogy Vas Márton gyorsan kiszórták két percre. Ezt követően több lehetőségünk is adódott, de ahogy lenni szokott, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, és Tomás Marcinko révén megszerezték a vezetést északi szomszédaink (0-1). A 13. percben viszont sikerült egalizálnunk, Frank Banham váltott gólra egy emberelőnyt (1-1). Ezután mindkét oldalon voltak gólszerzési lehetőségek, Tomás Jurco megpattanó lövésének köszönhetően viszont mégis a szlovákok vonulhattak előnyre az első harmadot követően (1-2).

A középső játékrészben sokkal elszántabbak voltunk, lényegesen bátrabban játszottunk, igaz, nagyobb helyzetei, lehetőségei ellenfelünknek voltak, azonban vagy Rajna Miklós vagy a kapufa hárított. A 36. minutumban azonban nem volt ellenszerünk a szlovákok támadása ellen, Tomás Jurco átadását Andrej Sekera váltotta gólra, így kétgólos hátránnyal készülhettünk a záró etapra (1-3).

Az utolsó harmad elején beszorítottuk északi szomszédainkat kapujuk elé, de a szlovákok átvészelték a magyar rohamokat még úgy is, hogy Martin Marincint két percre lezavarták a játékvezetők. Zdeno Cíger tanítványai ráültek az eredményre, az utolsó harmadban már csak a védekezésre koncentráltak, így több lehetőségünk is adódott, azonban igazi gólveszélyt nem jelentettünk a szlovákok kapujára. Az 58. percben lehoztuk kapusunkat, mivel kockáztatunk kellett, azonban ez nem jött be, Tomás Hrnka csent korongot, passzát pedig Patrik Lusnak váltotta gólra, így pedig összességében három találattal kaptunk ki (1-4).

A-csoportos jégkorong-világbajnokság
B-csoport (Szentpétervár)
Magyarország-Szlovákia 1-4 (1-2, 0-1, 0-1)

Nem kezdtünk tehát jól, de aki velünk tartott, és megjátszotta előzetesünkben ajánlott tippünket, az most a pénze 1.65-szörösével lett gazdagabb. Vasárnap még nehezebb feladat vár válogatottunkra, hiszen az olimpia bajnok, vb-címvédő Kanadával találkozunk.