Tipp

Durrants oda, Haver!

  • Cesc18

Ismét alulértékelik a bukmékerek az északírl Daryl Gurneyt, amit mi köszönünk szépen.

Peter Wright-Daryl Gurney
Hatharom-tipp: Gurney
TippmixPro @ 2.85
Eddig éri meg: 2.50
Tipperősség: 4/10

A hétvégére Gibraltárra tette át székhelyét a darts.mezőny, a törpeállamban ugyanis a szezon harmadik European Tour-versenyére kerül sor. Pénteken 16 mérkőzéssel vette kezdetét a torna, az onnan továbbjutó 16 játékos a mai napon a 16 kiemelttel küzd meg a nyolcaddöntőbe jutásért. Elég jól lőtték be a bukmékerek az oddsokat, a Peter Wright-Daryl Gurney meccsen viszont megakadt a szemünk. Utóbbit nem először becsülik le az oddsmesterek, ami többször elég szépen hozott a fogadóknak. Most sem reális az, hogy közel háromszoros pénzt vághatunk zsebre a győzelmével.

A "Dude", vagyis "Haver" becenévre hallgató északír játékos tavaly év végén ismertette meg igazán a nevét a darts-világgal, amikor is a Players Championship nagydöntőjében az elődöntőig menetelt, többek között Gary Anderson és Kim Huybrechts skalpját begyűjtve. Nem csak egy kifutott eredmény volt ez tőle, hiszen idén is brillírozik. Az év első ET-állomásán, a Dutch Darts Mastersen első PDC-döntőjét könyvelhette el, ráadásul egészen parádés játékkal jutott el a fináléig. Azon a tornán egyébként Peter Wrightot is kiütötte, tehát abszolút képes a legjobbakat is elkapni. Jelenleg talán a legveszélyesebb top 20-on kívüli játékos. A legnagyobb erőssége, hogy borzasztó magas körátlagokra képes, tegnap is a nyitómeccsén kapásból egy 102.09-cel rukkolt elő. És ezt a 100 körüli teljesítményt tudja stabilan, tehát nem csak héba-hóba sül el a keze. Na már most egy ilyen játékosra teljesen abszurd, hogy 3.00 körüli oddsot adjanak, hiszen a skót ellenfele sem dobál ennél komolyabb átlagokat. Gurney-nél a kérdés a kiszállózás, az egyelőre még egyértelműen a gyenge pontja, de ez nem azt jelenti, hogy ne tudna abban is jó számokat hozni, csak éppen elég ingadozó. 

Wright egyébként nagyszerű formában van, hatalmas küzdést mutat be a Premier League-ben. Fejben ő aligha ezen a tornán lesz, jövő hét csütörtökön neki Rotterdamban a rájátszás lesz a tét, ami sokkal fontosabb számára, mint most ez a torna. No, meg arról sem szabad megfeledkezni, hogy csütörtök este még Manchesterben játszott, így egy nappal később érkezett meg, mint észaír ellenfele. Mindent összegezve, ezen a szorzón komoly értéket látunk Gurney-ben.