Hoki vb

De jó lenne szlovák-veréssel indítani!

  • hatharom.com

A mieink számára a szlovákok elleni meccsel kezdődik az A-csoportos jégkorong-világbajnokság Szentpéterváron.

De jó lenne szlovák-veréssel indítani! - Fotó: MTI / Mudra László / MJSZ

Megkezdi szereplését a magyar férfi jégkorong-válogatott a 2016-os A-csoportos oroszországi világbajnokságon. Fiaink legutóbb - ez volt az egyetlen alkalom - 2009-ben szerepeltek az elit osztályban, akkor azonban valamennyi mérkőzésünket elveszítettük, így kiestünk.

Pedig az első meccsen közel jártunk a csodához, ahogy most, akkor is Szlovákia legjobbjaival mértük össze tudásunkat. A mérkőzés teljes egésze nyílt és kiegyenlített volt, s már csak 13 másodpercet kellett volna kibírnunk, hogy pontot szerezzünk, akkor azonban jött Lubos Bartecko, aki gólra váltott egy emberelőnyt, s végül északi szomszédaink 4-3-ra nyerni tudtak a rendes játékidőben.

Azóta sokat változott a világ, a magyar jégkorong erősebb lett, amit speciel jól példáz az is, hogy a szlovákok szövetségi kapitánya több felkészülési meccsünket is megnézte, és már jó előre felhívta fiait arra, hogy ezúttal egyáltalán nem szabad lebecsülni a magyar csapatot, fegyelmezetten kell játszaniuk szombaton, csak akkor lesz esélyük a győzelemre. Ugyanakkor a szlovákok még bőven előttünk járnak, hiszen még mindig a világ élmezőnyébe tartoznak.

Ázsiai hendikepes fogadás -   
Szlovákia -3,5 Magyarország +3,5
2.10 1.55

Ami a mieinket illeti, lelkesedésben biztosan nem lesz hiány, és a képességeink alapján is idén minden esélyünk megvan arra, hogy megszerezzünk az első pontunkat, pontjainkat az elitben. Azonban a speciális szabályoknak köszönhetően, az olyan mérkőzéseken, mint például a szombati, meglepetést kellene okoznunk, hogy jövőre ismét a legjobbak között szerepelhessünk. Ez is benne van a jelenlegi válogatottunkban, de persze az is, hogy kijön a tudásbeli különbség, és újfent kiesünk, igaz, ekkor sem dől össze a világ, sőt, játékosaink rutinosabbak lesznek.

"Amikor Magyarországra érkeztem, az motivált, hogy egyszer válogatott lehessek, és most nem is a második vonalban játszhatunk, hanem a világ legjobb 16 csapata között. Óriási élmény, nagy a várakozás, és érződik, hogy minden milyen profi: a szervezés, az ellenfelek. Remélem, helytállunk ebben a közegben" - mondta Dudás Jesse, a magyar válogatott játékosa az MTI-nek.

Felszabadultan léphetünk tehát jégre szombaton, amely meccs a játékosoknak - ahogy a DVTK Jegesmedvék játékosa is említette - biztosan nagy élmény lesz. Ha viszont megadjuk a kellő tiszteletet a szlovák válogatottnak, akkor borítékolható, hogy egy nagyarányú vereségbe szaladunk bele, ami nem jönne jól, főleg, hogy az első meccsről beszélünk. Véleményünk szerint az első mérkőzés mindkét fél részéről az óvatoskodásról szól majd, avagy nem számíthatunk sok találatra, úgy véljük maximum hat találatig jutnak a felek.

Fogadás a mérkőzés góljainak számára -   
6,5 alatt 6,5 felett
1.65 2.00