Tipp

A baseball legendás csatájára is fogadunk

A Fenwayen kisöpörte a Yankeest a Red Sox, most New Yorkban is a Bostont hozom ki győztesnek.

Oldalakon keresztül lehetne mesélni a Boston Red Sox és a New York Yankees legendás összecsapásait, ahogyan a két város is évtizedek óta hatalmas harcban áll egymással. Ha egy eseményt kell megnevezni, amelyet soha, de soha nem felejtünk el, az a 2004-es American League fináléja, ahol a Red Sox 0-3 után nyerte meg a series-t, majd végül elhódította a bajnoki címet is egy söpréssel. A 12 éve történteket azóta számtalan könyv és a dokumentumfilm feldolgozta, érdemes tehát utánanézni, nem akármilyen sztori ugyanis. És hogy mindennek mi köze van a mai tippünkhöz? A világon semmi, de azért leírtam.

Nézzük a kezdő pitchereket. Michael Pineda kezd a Yankeesnél, akinek két igazán rosszul sikerült meccse van idén. A Boston ellen is beleszaladt egy vereségbe, de ott csak két runt kapott öt inning alatt. Ettől függetlenül az 1-3-as stat 6.33-as ERA-val nem éppen baráti. A dominikai dobónak eddig 4-4 a mérlege a Boston ellen, a 4.71-es ERA pedig itt sem éppen hízelgő.

Az előző szezonban sokszor fogadtam Rick Porcello ellen, nem volt ugyanis jó éve a 27 éves kezdőnek. Ő 12 meccsen 6-4-es mérleggel bír a Yankees ellen, a 3.33-as ERA már lényegesen jobbnak nevezhető. Idén 5-0-val áll, utolsó két meccsét (egyik a Yankees ellen) 13.1 inninggel, 9 hittel, 0 runnal, 3 sétával és 12 strikeouttal hozta le - ezek mesés adatok! Ricky fiúnak az elmúlt években is jól ment a Jenkik ellen, az utolsó öt meccsét remek számokkal hozta le.

Idén már játszottak a felek egy series-t Bostonban, akkor a Fenway Parkot felsöpörték a Yankees-zel (4-2, 8-0, 8-7), ráadásul a 8-0-s meccs alkalmával éppen Porcello és Pineda kezdett. A bostoni fiúknak jól megy idegenben, 9-4-gyel állnak, az utolsó tizenegy meccsükből kilencet megnyertek, míg a Yankees otthon 5-7, az utolsó nyolcból mindössze egyet tudtak nyerni.

hatharom.com-tipp: Boston Red Sox
Odds: 1.917
Tét: 5/10
Eddig éri meg: 1.82