Forma-1

Pilótacsere a Red Bullnál, megválnak a hibázó orosztól

  • hatharom.com

Megtörtént, ami csak idő kérdése volt, Max Verstappen a Red Bullnál folytatja pályafutását az orosz Danyl Kvyat helyett.

Kyvat (j) számára egyelőre véget ért a red bullos karrier / theaustralian.com.au

Maga a csere nem meglepő, viszont azért arra aligha lehetett számítani, hogy már a szezon közben, ráadásul ennyire az elején megtörténik. Kínában még Kvyat dobogót szerzett a Red Bullnak (elsőt a szezonban), azonban Szocsiban nagyon amatőr hibát vétett, olyat amit csak alacsonyabb kategóriákban szokott megtörténni. Két kanyaron belül két alkalommal is belehajtott Sebastian Vettel Ferrarijába, de ami Red Bull szempontból még fájóbb az az, hogy ezzel a manőverrel csapattársának, Daniel Ricciardonak is összetörte az autóját, melynek köszönhetően pont nélkül zárta az orosz hétvégét az osztrák istálló.

Óriási támadásokat kapott a futam után Kvyat, csapatfőnököktől kezdve a sajtóig mindenki erőteljesen hibáztatta a megmagyarázhatatlan hibáiért. Vélhetően ez adta meg a végső lökést a csere irányába, így a spanyol nagydíjtól már Max Verstappen vezeti a Red Bullt,  míg Kvyat visszakerül a Toro Rossóba.

„Danyl tovább folytathatja fejlődését a Toro Rossónál, abban a közegben,  ami már ismerős számára. Ezzel esélyt kap formája visszanyerésére és arra, hogy megmutassa valós tudását” – nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Ez a nyilatkozat már csak azért is sántít, mert egy gyengébb istállónál aligha fog még jobb formában vezetni, illetve gyenge forma már csak azért is túlzás, mert a szezon első két versenyén technikai problémák hátráltatták, Kínában viszont már dobogós lett, majd jött a már említett oroszországi baki. Nyilvánvaló tehát, hogy már egy ideje nem Kvyatban látták a jövőt és azonnal kihasználták az első ürügyet a pilótacserére. Ezzel együtt nehéz lenne hibáztatni az osztrák istállót, Verstappenben valóban megvan az a plusz, ami világbajnokká teheti a fiatal hollandot. Ezek után az biztos, hogy érdekes hétvége elé nézünk Spanyolországban. 

Kvyat rombolása az Orosz Nagydíjon