Bajnokok Ligája

Cristiano Ronaldo üzent Florentino Péreznek?

1-0-s összesítéssel a Real Madrid felülkerekedett a Manchester City-n a Bajnokok Ligája elődöntőjében, így a királyi gárda 14. BEK/BL-döntőjére készülhet. A lefújás után érhetően elégedettek voltak a madridi futballisták, Cristiano Ronaldo Florentino Péreznek, Toni Kross pedig az Atlético Madridnak üzent.

Fotó: realmadrid.com

"Szoros meccs volt. A csapat jól dolgozott, uraltuk a játékot és több lehetőséget alakítottunk ki. Egy második góllal lezárhattuk volna a találkozót, de az 1-0-s eredmény is elég volt. A döntőbe jutottunk, ez volt a célunk" - nyilatkozta a mérkőzés után Cristiano Ronaldo, aki bár az elődöntőben nem talált a kapuba, ebben a szezonban a Bajnokok Ligája történetének legeredményesebb játékosává tudott válni. "Ez a döntő. Újra az Atléticóval nézünk szembe, és emiatt boldog vagyok. Ez is mutatja, mennyire erős a spanyol bajnokság. Örülök, hogy BL-döntőt játszhatunk, és még a spanyol bajnokságot is van esélyünk megnyerni" - tette hozzá a portugál, aki újra letette voksát a csapatot négy hónapja áirányító Zinedine Zidane mellett.  "Zidane nagyszerű munkát végez. Sokat segít nekünk, és elégedettek vagyunk a munkájával. Csodálom őt, mint edzőt és mint embert is, remélem, hogy velünk marad. Zidane egy nagyon alázatos ember, aki szeret tanulni, szereti meghallgatni a játékosokat, és ez nagyon könnyűvé teszi az együttműködést" - fogalmazott CR7, ami akár egy burkolt üzenetnek is megfelelhet Florentino Pérez elnök felé.

Fotó: realmadrid.com
"Természetesen boldog vagyok és nemcsak magam miatt, ez egy igazi csapatmunka volt. A játékosok fantasztikusok voltak ezen az estén. Szenvedősen játszottunk, de egy BL-elődöntőben mindig ez történik. Sikerült elérnünk a finálét, és ez a legfontosabb. Boldog vagyok, hogy egy ilyen nagyszerű csapatot vezethetek, és élvezem a lehetőséget, amit a klub biztosított nekem" - nyilatkozta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a francia tréner. A játékosként minden elérő Zidane számára óriási sikertörténet lehetne, ha májusban megnyerné a klub 11. BL-serlegét, de Zizou a tőle megszokott visszafogottsággal kezelte ezt a kérdést is. "Természetesen meg akarjuk nyerni a 11. BL-trófeánkat, de most élveznünk kell a pillanatot, a szurkolóinkkal együtt, akik ismét fantasztikusok voltak. Még nem nyertünk semmit, május 28-án pedig egy nagyon kemény meccs vár ránk. És ki kell pihennünk magunkat vasárnapra is. Ez a jó a futballban, mindig a következő mérkőzésre kell gondolnod."

"Nincs favorit a döntőben. Ez egy finálé, mindkét csapat megérdemli, hogy eljutott idáig. Mint minden meccs előtt, 50-50 százalék esélye lesz a csapatoknak" - tette hozzá Zidane. A német válogatott Toni Kroos a győzelem mámorában nem volt ennyire udvarias, a középpályás szerint a két évvel ezelőtti fináléhoz hasonlóan ezúttal is ők viszik haza a trófeát. "Tudjuk, hogy kemény lesz az Atlético elleni finálé" - kezdte Kroos. "Jól játszottak a Barcelona és a Bayern ellen is, de a mi csapatunkat minőségibb játékosok alkotják, és ezt be is bizonyítjuk majd". 

A Manchester City-t irányító Manuel Pellegrininek nem jött össze a nagy áttörés, az idény végén a klubtól távozó szakember érthetően nem sok pozitívumot talált a szerdai összecsapásban. "Csalódott vagyok a kiesés miatt, mert szoros mérkőzést vívtunk egy olyan csapattal, amelyik szintén kevés helyzetet dolgozott ki - fogalmazott a chilei. "A két csapat között semmilyen különbség nem látszott. Nem a legjobb, ha a meccs elején le kell cserélned a védődet, de ez semmilyen problémát nem okozott most a hátvédsorban, a baj a helyzetek kialakításával volt, ami a Real Madridnak is gondot okozott. A spanyoloknak sem volt sok gólszerzési lehetőségük.”

A Bajnokok Ligája döntőjét tehát május 28-án Milánóban, a San Siró stadionban rendezik a Real Madrid és az Atlético Madrid részvételével. A bukik már be is árazták az esélyeket, a blancók sikere 1.65-ös, a Matracosok végső győzelme pedig kereken 2-szeres pénzt ér jelenleg. 

KI NYERI A BAJNOKOK LIGÁJÁT?    
Real Madrid Atlético Madrid
1.65 2.00
[2217813] 2016-05-04 20:45:00 Real Madrid - Manchester Cityx;