Darts

Van Gerwen marad az élen - szakértői tippek és vélemények

Manchesterben folytatódnak a Premier League küzdelmei, a PDC Hungarian Fan Club adminjai pedig ismét megtették tippjeiket.

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
James Wade Döntetlen Peter Wright
2.60 @ TippmixPro 4.40 @ TippmixPro 1.95 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: A Sport TV szakkommentátora, Vereczkey Lajos kezdte a tippelést és a mérkőzés elemzését. Szerinte kiegyenlített erők csatáját fogjuk látni, nüanszokon múlik majd, akár egy brékek nélküli meccset is el tud képzelni. Egyikük sem valószínű, hogy feladta a küzdelmet a rájátszásért, mivel mindketten tudnak hozni egy jó 100 körüli átlag, így Lajos a döntetlen mellett tette le a voksát. Barta Zsolt is úgy gondolja, hogy Wade és Wright is gondolkozhat úgy, hogy Lewis már nem szerez pontot, hiszen Taylor és Anderson ellen kell még játszania. Zsolt szerint kettőzött erővel fognak küzdeni, az első pálya miatt azonban ő Wade-et tartja az esélyesebbnek a győzelemre, ugyanis ő diktálhatja a tempót. A Sport TV másik szakkommentátora, Ziegenhám Medárd úgy véli, hogy akár az is előfordulhat, hogy ennek a párharcnak a győztese jut be negyedikként a rájátszásba, és mivel Wrightot erősebb játékosnak tartja, így mellette döntött.

Tippek a James Wade-Peter Wright meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Wade Wade Wright Döntetlen Wright

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Gary Anderson Döntetlen Robert Thornton
1.25 @ TippmixPro 6.00 @ TippmixPro 5.75 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Országos egyes - vágta rá Vereczkey Lajos. Andersonnak ez egy rendkívül nagy ziccer, hogy még jobban bebiztosítsa a helyét a legjobb négy között. Vitán felül áll, hogy abszolút ő az esélyese ennek a meccsnek, főleg első pályáról. Lajos még hozzátette, hogy akár egy nagyobb arányú Anderson-sikert is el tud képzelni. Hasonló véleményen volt a magyar bajnok Székely "Penge" Pál is, ő sem tud elképzelni más forgatókönyvet, minthogy a címvédő nyeri ezt a meccset. Barta Zsolt megjegyezte, hogy matematikai esélye még van, hogy a kétszeres világbajnok ne jusson rájátszásba, már csak emiatt is nyerni fog, hogy Rotterdamba úgy utazhasson, hogy biztos helye van a négy között.

 Tippek a Gary Anderson-Robert Thornton meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Anderson Anderson Anderson Anderson Anderson

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Michael van Gerwen Döntetlen Raymond van Barneveld
1.22 @ TippmixPro 6.50 @ TippmixPro 6.75 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Barney nem akar a mérleg nyelve lenni a Taylor - Van Gerwen versenyfutásban, nem fog belezavarni a kettejük párharcába, hanem meghagyja annak az esélyét, hogy ők egymás között rendezzék le Rotterdamban. Éppen ezért nem nagyon fog komoly erőket megmozgatni ezen a találkozón - vélekedett Barta Zsolt a holland rangadóról. Vereczkey Lajos szerint az egész meccs attól függ, hogy Barney mennyire van elkedvetlenedve (matematikai esélye sincs már a rájátszásra), hiszen ő néha hajlamos rá. Profi, biztos próbál majd máshogy hozzáállni, de nem lesz ereje, hogy megállítsa Van Gerwent, aki szeretné bebiztosítani a vezető helyét a tabellán. Bata József is úgy gondolja, hogy a fiatalabb holland nem szeretné kiereszteni az első helyet a kezéből.

Tippek a Michael van Gerwen-Raymond van Barneveld meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Van Gerwen Van Gerwen Van Gerwen Van Gerwen. Van Gerwen

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Adrian Lewis Döntetlen Phil Taylor
3.05 @ TippmixPro 4.70 @ TippmixPro 1.70 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Lewis képes arra, hogy megverje Taylort, nagyon kell neki a pont, nagyon régóta nem volt négyben a Premier League-ben, most kiváló esélye van erre - indította a mérkőzés elemzését Bata József. Meg lehet látni majd a játékán, hogy sokkal megfontoltabban fog dobni és felveszi a megfelelő ritmust. Nem lesz meg nála az időnként jelentkező flegmaság, mert ezt nem engedheti meg magának Taylor ellen, a korábbi meccseiken sem tette ezt meg. A többiek más véleményen voltak, illetve más kimenetelt várnak. Barta Zsolt szerint az "Öreg" menni akar Van Gerwen után, valószínűleg Rotterdamban dől majd el köztük, hogy ki nyeri az alapszakaszt. Hatalmas presztízs meccs, Zsolt szerint már csak ezért sem fogja félvállról venni Taylor, és miután ő van jobb formában és egyébként is jobb erőt képvisel, így mellette tette le a voksát. Ziegenhám Medárd és Székely "Penge" Pál is a 16-szoros világbajnokra tippelt, előbbi hozzátette, hogy számára nagy csalódás volt Lewis az elmúlt fordulókban, rengeteg nagy hibát vétett.

Tippek  az Adrian Lewis-Phil Taylor meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Taylor Lewis Taylor Döntetlen Taylor