Tipp

Kisöpörhetik a Kalózokat

  • varin

A ligaelső Chicago Cubs mellett szól gyakorlatilag minden érv a Pittsburgh elleni sorozatzárón.

Igencsak izmosan kezdte az évet a Chicago Cubs, jelenleg vezetik is az MLB-t a 19-6-os mérlegükkel. Ez azért is különösen bravúros, hiszen idegenben játszottak 15 meccset, amelyből 12-t megnyertek. Különösen jól megy nekik a csoportellenfelekkel szemben, 12-2-es mérleg van a Central csoport négyesével szemben idén, míg az utolsó 54 meccsen 42-12. Utolsó hat meccsüket például megnyerték Pittsburghben. Ez lesz a széria harmadik, utolsó meccse, 7-2 és 7-1 lett tegnapelőtt és tegnap. Ezen a két találkozón igencsak nagy volt a Cubs fölénye, két meccsen összesen tíz hitet engedett csak a Chicago és hat sétát.

Jon Lester kezd majd a vendégeknél, akinek idén csak egy rosszabb meccse volt, akkor a Cincinnati hat inning alatt három runt ütött rajta, de a másik négy meccsén egy-egy runt kapott. De ami még ennél is durvább, öt meccsen összesen 25 hitet ütöttek rajta, hét sétát engedett és dobott 33 strikeoutot. Profi karrierje során négyszer kezdett a Pittsburgh ellen, 1.86-os ERA-val tudta le ezeket a meccseket, ami brutálisan jó adat.

Odaát Juan Nicasio dob, aki szintén eléggé jó mérleggel bír idén. 3-2-es mérleg és az ERA-ja is egészen jó, de azért két meccsen is alaposan megütötték őt. A dominikai dobó eddig kétszer kezdett a Cubs ellen, ám az ő számai közel sem olyan jók, 4.32-es ERA.

A pitcherek között még nincs akkora hatalmas különbség, bár ez a faktor is a vendégek győzelmét valószínűsíti, ám a forma és az ütők teljesítménye már egyértelműen a Cubs felé billenti a mérleget. Sima vendéggyőzelem várható, akár henikeppel is nyerhet a Cubs.

hatharom.com-tipp: Chicago Cubs
Odds: 1.72
Eddig éri meg: 1.62
Tét: 5/10