Bajnokok Ligája

Ronaldo megint megmenti a Real Madridot?

Gól nélküli döntetlenről folytatódik a Real Madrid és a Manchester City Bajnokok Ligája elődöntője. A spanyoloknál Karim Benzema, míg az angoloknál David Silva hiányzik majd a kulcsemberek közül, míg Cristiano Ronaldo visszatér.

Ronaldo visszatérhet a pályára / realmadrid.com

Továbbra is minden nyitott a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének párharcában, hiszen a 0-0-s első mérkőzés tipikusan az az eredmény, amely után mindkét félnek bőven van oka a bizakodásra. Kétségtelen, hogy hazai pályán, a Santiago Bernabéu-ban a Real Madrid valamivel esélyesebb, különösen annak fényében, hogy a Real Madrid ebben a kiírásban úgy tudta megnyerni az öt hazai BL-találkozóját, hogy még csak gólt sem kapott! 

A királyi gárda 18-0-s hazai pályán elért gólkülönbsége önmagáért beszél, nem csoda, ha a spanyol fővárosban őszintén hisznek a továbbjutásban. 

Real Madrid#esp-real_madrid#5
Manchester City#eng-manchester_city#5

Egyik csapat sem szakította szét az istrángot a hétvégi bajnokiján, de amíg a City kellemetlen verésbe szaladt bele a Southampton otthonában, addig a királyi gárda kibrusztolta a győzelmet a Real Sociedad ellen. Ráadásul mindezt tartalékos felállásban tette, hiszen több alapembere sem léphetett pályára sérülés miatt. "Cristiano Ronaldo perfekt állapotban van, de Karim Benzema és Casemiro helyzete más. Szeretném, ha mind a ketten pályára tudnának lépni, de sajnos ez nem lehetséges, mások lépnek a helyükbe és teljesítenek majd jól" - nyilatkozta a királyi gárda vezetőedzője, Zinedine Zidane. "Nehezebb találkozóra számítok, mint amilyen az odavágó volt, mivel mindenki tudja, hogy ezúttal döntésre kell vinni a dolgot. A Manchester City-nek nagyszerű játékosai vannak, különösen a támadó szekcióban, de mint mindig, mi játszani fogjuk a futballt. Ez nem olyan meccs lesz, mint amilyen a Wolfsburg elleni visszavágó volt, nem számolhatunk azzal, hogy 2-3 gólt szerzünk 15 perc leforgása alatt. Ez egy más összecsapás és tudjuk, hogy az elsőtől az utolsó percig higgadtnak és türelmesnek kell lennünk" - tette hozzá a francia. 

Ki jut tovább?    
Real Madrid Manchester City
1.42 2.65

A blancók soraiból tehát Benzema és Casemiro hiányzik majd, de a vendég angoloknál is lesznek kimaradók, például David Silva és Samir Nasri. Ezzel együtt a Manchester City-nél is bizakodó a hangulat, a csapat tagjai hiszen a továbbjutásban és az idegenben szerzett gólban. 

"Meglepődtem, hogy a Madrid az első mérkőzésen annyira mélyen védekezett. Különösen az első félidőben, abban a játékrészben mi voltunk az a csapat, amelyik támadni akart. Talán úgy számoltak, hogy nekik megfelel, ha az első mérkőzésen elkerülik a vereséget. Mi viszont nem játszottunk elég kreatívan, gyorsan elveszítettük a labdákat, de azt gondolom, hogy a hozzáállásunkkal nem volt probléma. Ugyanezt próbáljuk majd meg Madridban is. Nem 0-0-ra játszunk majd a Bernabéu-ban. Igyekszünk nyomást helyezni az ellenfélre és gólt szerezni, mivel ha ez sikerülne, kedvező helyzetbe kerülnénk" - fogalmazott Manuel Pellegrini, a Manchester City menedzsere.  "Mielőtt ide érkeztem, a csapat kiesett a csoportkörben, aztán kétszer alulmaradtunk a Barcelonával szemben az egyenes kieséses szakaszban. Most az elődöntőben harcolunk, ez a klub fejlődik és trófeákat nyer majd" - emlékeztetett a chilei szakember. 

Háromesélyes fogadás    
Real Madrid Döntetlen Manchester City
1.50 4.00 6.00
[2217813] 2016-05-04 20:45:00 Real Madrid - Manchester Cityx
Gólszám    
Kevesebb, mint 2.5 Több, mint 2.5
2.05 1.60

A bukmékerek esélylatolgatásai alapján a Real Madrid egyértelműen esélyese a hazai találkozónak és továbbjutásnak is, hiszen előbbire 1.50-es, utóbbira 1.42-es szorzóval fogadhatunk a    -n. A fogadóirodák szerint azonban az első találkozóval ellentétben itt már a gólok sem maradnak el, hiszen arra, hogy legalább három gól esik a mérkőzésen, mindössze 1.60-as oddsot kínálnak. 

Melyik csapat jut be a BL döntőjébe? (2)x;
[2217813] 2016-05-04 20:45:00 Real Madrid - Manchester Cityx;5
[2217813] 2016-05-04 20:45:00 Real Madrid - Manchester Cityx;