Madridi tenisztorna

Bemutatkozik Djokovics

  • hatharom.com

A madridi Masters szerdai játéknapján a világelső szerb klasszis a horvát Borna Coric ellen lép pályára.

Szerdán a maradék második körös találkozókra kerül sor Madridban, a szezon második salakpályás Masters-viadalán. Ez egyébként összesen tizenkét meccset jelent, köztük olyan pikáns derbikkel, mint a Stan Wawrinka-Nick Kyrgios. Mi azonban most elsősorban a világelső mérkőzésével foglalkozunk, Novak Djokovics ugyanis idei első salakos győzelmére készül. Fura ezt így leírni, de bizony a szerb klasszis a monte-carlói betlije óta nem lépett pályára, így ez az első alkalom, hogy kozmetikázza és a szurkolóival elfeledtesse a monacói csúfos eredményt. 

Novak Djokovics-Borna Coric
Hatharom-tipp: 2. játszma győztese Djokovics
TippmixPro @ 1.10

"Nole" a hercegségben óriási meglepetésre már az első meccsén kikapott a cseh Jiri Vesely ellen, most pedig Borna Coric személyében ismét egy feltörekvő fiatal játékos áll majd vele szemben, akinek a nagy négyesből Rafa Nadal és Andy Murray skalpja is megvan már. Vesely nagyon bátran, jó formában játszott, de természetesen kellett a sikeréhez egy a tudásának 70-80 százalékát hozó Djokovics. A belgrádi sztár hozzáállásával nem volt probléma, akart ő nyerni, csak éppen semmi éle nem volt a játékának, a labdái rendre a vonalon belül 1-1.5 méterrel landoltak, ami tőle egyrészről nem megszokott, másrészről ezen a szinten nem fér bele. Meglepő lenne tőle, ha még egyszer ennyire súlytalanul teniszezne, várhatóan most koncentrációban rápakol egy lapáttal. Maga a helyszín viszont nem különösebben a szíve csücske, a fantasztikus 2011-es szezonjában megnyerte ugyan ezt a tornát, de azon kívül egy elődöntőt tud felmutatni, az elmúlt két esztendőben pedig ki is hagyta ezt az 1000-es viadalt. Illik néhány szót ejteni Coricról is, már csak azért is, mert tavaly tavaly év elején voltak olyan nyilatkozatai, hogy ő lehet az új Djokovics...Tény, hogy nagyon tud kaparni, küzdeni és hatalmas potenciál van benne, de akkor is erős volt ez a kijelentése a fiatal horváttól. Most megmutathatja, hogy mit tud, egyébként két ATP-döntőt is játszott már idén, viszont a legjobbak ellen nem igazán villogott.

A tippet elsősorban kombi szelvényre ajánljuk, valamivel jobban fizet, mint Djokovics győzelme. A papírforma természetesen egy két szettes siker a szerbtől, de ha véletlen bukja a nyitójátszmát, nehéz elképzelni, hogy kettőben kikapjon. Ha pedig hozza, akkor nem valószínű, hogy a másodikra kienged. Két nyert szettig tartó küzdelemben ritkán szokta a második szettet elbukni, főleg top 20-on kívüli játékosok ellen.