Premier League

Tíz Loch Ness-i szörnnyel ér fel a Leicester bajnoki címe

Szakemberek szerint a sporttörténelem kétségkívül legnagyobb csodája történt meg idén az angol bajnokságban azzal, hogy a Leicester City története során először nyerte meg a Premier League-et.

Hétfő este a Chelsea 2-2-es döntetlent ért el hazai pályán a Tottenham Hotspur ellen, amellyel matematikailag is biztossá vált, idén a Rókák nyerik a Premier League-et. Mint arról többször beszámoltunk oldalunkon, Jamie Vardyékra 5001-szeres oddson lehetett fogadni a szezon előtt, amely bizony sok fogadót gazdaggá tett. A fogadóirodáknál úgy vélik, tényleg ez a legnagyobb csoda, ami valaha történt a modern sportban.

"Ez a legnagyobb történet a sportban, többé már nem álom. Immáron minden fogadás lezárult, eldőlt, bajnok lett a Leicester, megírva ezzel egy igazi Hollywood-i sztorit" - nyilatkozta az egyik brit bukméker szóvivője. Érdekesség, hogy a szóban forgó irodánál összesen csak ketten döntöttek úgy a 24-ből, hogy kiszállnak idő előtt az 5001-szeres oddsukból. Ők az 1 fontra 4381-et nyertek, amely azért így sem mondható borzalmasan rossz üzletnek.

 

Így ünnepelték a bajnoki címet a Leicester játékosai Jamie Vardy házában

Egy 20 éves diáklány 2 fonttal tette meg kedvencei bajnoki címét, és milyen igaza volt, hogy nem akarta eladni a szelvényét. "A szezon első felében még nem hittem el, hogy nyerhetek, nem idegeskedtem. De folyamatosan bennem volt az a pici remény, amely aztán hétről hétre erősödött, végül pedig extázisban szurkoltam végig a meccseket. De én nem csak a csapatra, hanem az egész városra fogadtam. Most pedig madarat lehet fogatni velem, elképesztően boldog vagyok. Azt hiszem, a következő kör piát is én állom majd mindenkinek. De azért szeretnék félretenni egy kis pénzt, hogy jövőre elkísérhessem a csapatot a Bajnokok Ligájába" - mondta Karishma Kapoor.

"A mi oldalunkról persze nem egy sikertörténet ez, nem túl nagy örömmel fizetjük ki a pénzösszeget. Mindazonáltal a fogadók megérdemlik a kalapemelést, nagy gratuláció jár nekik. Tanulság ez számunkra is, a jövőben ötvenszer is meggondoljuk, hogy a Premier League-ben milyen oddsokat adunk az outsider csapatokra. De 5001-szereset biztosan nem..." - mondta a szóvivő.

Ezek után már azon sem lepődnénk meg, ha Nessi életben lenne

Hogy valóban a sport történetét megrengető tettről van-e szó, az talán nem is kérdés. De az 5001-szeres odds önmagában is elképesztő. Gondoljunk csak bele, tízszer valószínűbb, hogy bebizonyosodik, létezik a Loch Ness-i szörny, két és félszer valószínűbb, hogy Elvis Presley-ről még idén kiderül, hogy életben van, és annál is kevesebb esély volt rá, minthogy Ferenc pápa idén feltűnik egy QPR-mezben a Rangers valamelyik mérkőzésén.

184314