Férfi kézilabda BL

Megvan a Veszprém elődöntős ellenfele

Kedden megtartották a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének sorsolását: a magyar bajnok MVM-Veszprém a német THW Kiel együttesével találkozik az elődöntőben.

Fotó: seha-liga.com

A május 28-29-én megrendezésre kerülő kölni négyes döntő elődöntőjének másik ágán a francia Paris Saint-Germain a lengyel Kielcével találkozik.  Érdekesség, hogy a Veszprém sorozatban harmadik alkalommal húzza ki az elődöntőben a THW Kielt, amelyet tavaly sikerült legyőznie és ezzel a döntőbe jutott, ahol végül a Barcelona újtát állta a magyar csapatnak.

A THW Kiel hatodszor, a Veszprém és a Kielce harmadszor, míg a PSG először van ott a kölni Final Fourban. Az elődöntős csapatok közül egyedül a THW Kiel rendelkezik BL-serleggel, a Zebrák korábban háromszor hódították el a legrangosabb európai kupatrófeát. 

A kölni négyes döntőt május 28-án és 29-án rendezik, a mérkőzések mindkét napon 15.15 és 18 órakor kezdődnek, az elődöntő pontos beosztását a televíziókkal való egyeztetés után hozzák nyilvánosságra.

"Jól ismerjük a Kielt, tavaly találkoztunk velünk a BL-elődöntőben, s idén is nehéz meccseket vívtunk ellenük a csoportküzdelmek során. Nagyon nehéz elődöntőt várunk - nyilatkozta a Veszprém svéd beállósa, Andreas Nilsson a sorsolást követően. A csapatkapitány Nagy László is hasonló véleményt formált meg. "Örülnék, ha megismétlődne a tavalyi eredmény a Kiel elleni elődöntőben, de ez nem lesz egyszerű feladat. A THW nehezen jutott be a négyes döntőbe, s mi is hasonló körülmények között, szoros csatában tudtunk győzni. Elképesztően nehéz elődöntő vár ránk. Igyekszünk minden tudásunkat, tartalékunkat mozgósítani, hogy sikeresen vegyük az első akadályt" - mondta a Sport TV-nek a veszprémiek csapatkapitánya, Nagy László. "Jól ismerjük a németeket, van mire alapozni, hogy sikeresek legyünk, de a Kiel is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy legyőzzön minket. A legfontosabb, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani. Zárt, tömör védekezés szükséges kiváló kapusteljesítménnyel, s így talán indításgólokkal meg tudnánk lógni. Az eladott labdáknak döntő szerepe lehet, hiszen a „zebrák” két gyors szélsőjük révén rendre kihasználják ellenfelük hibáit" - tette hozzá a világklasszis jobbátlövő.

"Ez lesz a Bajnokok Ligája történetének hetedik négyes döntője és a THW Kiel a hatodik alkalommal lesz ott. Ez is bizonyítja, hogy milyen erős és tapasztalt az ő csapatuk, hiszen bejutni a Final4-ba nagyon-nagyon nehéz. Sok sérültjük volt ebben a szezonban, ám közülük többen felépültek. Kölnben minden csapat komoly játékerőt képvisel, az elmúlt két évben megtapasztalhattuk milyen nehéz a Final4-ban játszani. Szerintem nincs favoritja a négyes döntőnek, mivel az összes csapat nagyon erős, így mindegyik mérkőzés kimondottan kemény lesz, és bármi megtörténhet ezek során" - ezek pedig már a veszprémi tréner, Javier Sabaté szavai. 

Az elődöntők párosítása
KS Vive Tauron Kielce – PSG Handball
THW Kiel – MVM Veszprém

A csoportmérkőzések során a PSG, a Veszprém és a Kiel is egy nyolcasban szerepelt: a franciák oda-vissza legyűrték a Kielt, míg a többi találkozón rendre a pályaválasztó hagyta el győztesen a pályát. A volt szövetségi kapitány Talant Dujsebaev által irányított Kielce a negyeddöntőben a Flensburgot ejtett ki, összesítésben egy góllal. A sorsolás előtti órákban a külföldi fogadóirodáknál a PSG számított a Bajnokok Ligája első számú esélyesének, a francia sztárcsapatot pedig a Veszprém, majd a Kiel követte. 

Bajnokok Ligája 2015/2016 - Ki nyeri?
PSG 2.15 Veszprém 3.50
THW Kiel 4.50 Kielce 7.00