Premier League

Benítezzel biztosan bennmaradt volna a Newcastle?

A számok azt támasztják alá, hiba volt a spanyol mestert ilyen későn kinevezni a Szarkák élére.

Nagyon fontos három pontot gyűjtött be az előző hétvégén a Newcastle együttese, Rafa Benítez fiai a Crystal Palace ellen tartották otthon az egységeket. Ezzel a Szarkák már négy mérkőzés óta tartják veretlenségüket, visszaadva a reményt a bennmaradás kiharcolására. Wijnaldumék szerencséje ráadásul az, hogy a hátralévő két mérkőzésükön valószínűleg két olyan csapattal játszanak, amelynek már teljesen mindegy lesz az eredmény. Az észak-angliai csapatnak azonban még akár a hat pont is kevés lehet a bennmaradáshoz, hiszen mindkét riválisnak eggyel több mérkőzése van vissza.

Newcastle United#eng-newcastle_united#5

Több Newcastle-szurkolóban is felmerült az elmúlt hetekben, vajon mi lett volna, ha Rafa Benítezt előbb kinevezik a csapat élére, vele ugyanis 1.125 pontot szerzett a csapat mérkőzésenként, míg elődjével, Steve McClarennel csupán 0.89-et. Ha pusztán a matematikát vesszük alapul, akkor igazuk is lehet a híveknek, hiszen az 1.125-öt átlaggal a csapat 43 ponttal végezne a tabellán, amellyel gyakorlatilag lehetetlen kiesni a Premier League-ből.

Fontos lehet a csapat szempontjából, hogy meg tudja-e tartani hárompontos előnyét az Arsenallal szemben a Tottenham, ebben az esetben ugyanis Pochettinóék ezüstérme borítékolható lenne, tét nélkül utaznának el a St. James's Parkba az utolsó körben.

A hármas hátralévő mérkőzései
Norwich (31) Sunderland (32) Newcastle (33)
Watford (o) - -
Manchester United (o) Chelsea (o) Aston Villa (i)
- Everton (o) -
Everton (i) Watford (i) Tottenham (o)

Úgy tűnik egyébként, hogy a Norwich kiszállt a küzdelemből, pontszámban ás gólkülönbségben is a legrosszabbul állnak, ha pedig nem hoznak a Manchester United ellen legalább egy pontot, akkor alighanem a Kanáriktól elbúcsúzhatunk.

"A Szarkák az Aston Villához látogatnak legközelebb, amely újabb három ponttal kecsegtet. Biztató egyébként is a csapat formája, hiszen a Palace elleni sikerrel már ki is kerültek a zónából. A Norwich azonban nagyon nehéz helyzetben van, bennük kevésbé is bíznak már a fogadók" - nyilatkozta az egyik brit bukméker embere.

Melyik csapat búcsúzik a Premier League-től?
Norwich City Sunderland Newcastle United
1.14 1.66 1.66
2016-05-07;47
2016-05-08;47
2016-05-11;47
184314