Copa América

A braziloknál három nagy kimaradó biztosan lesz

A brazil válogatott szövetségi kapitánya hamarosan kihirdeti a 23 fős keretet a nyári kontinensbajnokságra. Az már biztos: Neymar, David Luiz és Thiago Silva nem lesz ott a Copán.

Csütörtökön kihirdeti szűkített, 23 fős keretét a nyári Copa Américára Dunga, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az ötszörös világbajnok selecao több Európában játszó szupersztárját sem viszi magával az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő kontinensbajnokságra, és kérdés, hogy az olimpiára készülő fiatalok közül kik maradnak tagjai a végleges csapatnak. 

A legnagyobb név a kimaradók közül kétségtelenül Neymaré, a Barcelona támadója ugyanis klubja kérésére csak az egyik nyári tornán vesz részt, és végül a hazai rendezésű olimpiára esett a választása. A katalánok gólvágója mellett kimaradt a csapatból David Luiz, aki a Dunga-éra egyik alapemberének számított idáig és párizsi csapattársa, Thiago Silva is. 2009 óta első ízben fordul elő, hogy a két védő egyaránt kimarad a brazil válogatottból. Mindez azért biztos, mivel Dunga bő, 40 fős keretében a fent említett játékosok nem kaptak helyet. (Mivel az olimpiára csapatonként három túlkoros játékost lehet nevezni, könnyen elképzelhető, hogy a három klasszis ott lesz a riói ötkarikás játékokon.)

Megúszhatja ugyanakkor a keretszűkítést a Sao Paolo fiatal játékmestere, Ganso, a Real Madridban légióskodó Casemiro, a PSG-s Lucas Moura és a Kínában profiskodó Alex Teixeira is. 

A brazil szurkolókat és a közvéleményt az is erősen foglalkoztatja, hogy kik lesznek azok a fiatalok, akik elutazhatnak a Copára, hogy tapasztalatokkal felvértezve majd győzelemhez segítsék a válogatottat az olimpián. Dunga 40 fős listáján 11 olyan futballista található, aki "olimpiai korban" van, azaz még nem töltötte be a 23. életévét. 

Brazília 40 fős kerete
Kapusok: Alisson (Inter), Diego Alves (Valencia), Marcelo Grohe (Gremio), Ederson (Benfica)
Szélső hátvédek: Dani Alves (Barcelona), Fagner (Corinthians), Fabinho (Monaco), Filipe Luis (Atletico Madrid), Alex Sandro (Juventus) , Douglas Santos (Atletico-MG)
Középső védők: Miranda (Inter Milan), Gil (Shandong Luneng), Marquinhos (PSG), Jemerson (Monaco), Gabriel Paulista (Arsenal)
Védekező középpályások: Rodrigo Caio (Sao Paulo), Luiz Gustavo (Wolfsburg), Casemiro (Real Madrid), Walace (Gremio), Rafinha (Barcelona), Elias (Corinthians) & Fernandinho (Manchester City)
Támadó középpályások: Ganso (Sao Paulo), Renato Augusto (Beijing Guoan), Kaka (Orlando City), Philippe Coutinho (Liverpool), Oscar (Chelsea), Lucas Lima (Santos), Willian (Chelsea), Felipe Anderson (Lazio)
Támadók: Lucas Moura (PSG), Douglas Costa (Bayern Munich), Luan (Gremio), Hulk (Zenit), Roberto Firmino (Liverpool), Jonas (Benfica), Alex Teixeira (Jiangsu Suning), Gabigol (Santos), Gabriel Jesus (Palmeiras), Ricardo Oliveira (Santos)

A június 3-án startoló Copa América történelmi torna lesz, hiszen megalakításának 100. évfordulóját ünnepelheti. A Copák történetében első ízben az Egyesült Államok ad majd otthon a viadalnak, amelyen 10 dél-amerikai illetve 6 közép- és észak-amerikai alakulat vesz majd részt. A    -nál már fogadhatunk a végső győztes kilétére is: nem meglepő módon a legnagyobb favoritnak Argentína számít, majd Brazília és az Egyesült Államok a sorrend. A címvédő Chile duplázása 7.75-szörös pénzt érhet, míg Uruguay végső sikere kereken 10-szeres haszonnal kecsegtet. 

Copa América 2016 - Ki nyeri?    
Argentína 3.30
Brazília 4.70
USA 7.50
Chile 7.75
Uruguay 10.00
Kolumbia 10.25