Premier League

A Chelsea bajnokot csinálhat a Leicesterből

  • hatharom.com

A Tottenhamnek a győzelem, a Chelsea-nek a városi riválissal való kitolás a célja a hétfői londoni derbin.

A Chelsea bajnokot csinálhat a Leicesterből.

Vasárnap a Leicester City 1-1-re végzett a Manchester United otthonában, avagy még minimális esélye mindig maradt a Tottenham együttesének a bajnoki címre. Ehhez azonban nyernie kellene hétfőn a kék-fehéreknek, ami nem lesz egyszerű, hiszen a Stamford Brdige-re látogatnak.

Ez összességében azonban nem tűnik egy megoldhatatlan feladatnak Mauricio Pochettinoék számára, hiszen a Chelsea-nek az idei szezonban nem igazán megy, ugyanakkor a Spurs egy hete bebizonyította, hogy még a kötelezően megoldandó házi feladat is gondot tud okozni. Ugyanis Harry Kane-ék hét nappal ezelőtt hazai pályán, a már lézengő West Brom ellen is el tudtak veszíteni két pontot.

A csapat tehát nem élt a lehetőségével, úgy fest, hogy az arany elúszott, és könnyen lehet, hogy az ezüstnek is búcsút inthetnek, hiszen az Arsenal kettő pontra megközelítette a Tottenham együttesét. Mindezek után tehát győzelmi kényszerben vannak a vendégek, akiket még az ág is húzza, hiszen az egyik legjobb formában lévő játékosuk, Dele Alli eltiltás miatt nem léphet pályára a hét első napján.

[1989061] 2016-05-02 21:00:00 Chelsea - Tottenham Hotspurx

Ami a hazaiakat illeti, a Chelsea hosszú hetek óta céltalanul lép pályára a Premier League-ben, így nem meglepő, hogy Guus Hiddink gárdájának becsúszott egy-két kellemetlen eredmény. A múlt héten viszont végre valahára nyerni tudtak a Kékek, Eden Hazard vezetésével az újonc Bournemouthnál győztek simán 4-1-re.

Az a három pont lendületet adhat a gárdának a szezon végére, hogy ezt a pocsék idényt szépen zárják le. Köztük például azzal, hogy hétfőn bajnokot csinálnak a Leicesterből, amihez az kell, hogy nem kapnak ki a városi rivális Tottenhamtől hazai pályán. Ez megoldható feladatnak tűnik a Kékektől, akiknél mindössze Thiabut Courtois lesz az egyetlen fontos hiányzó, a kapus eltiltás miatt nem léphet pályára.

A hazaik tehát felszabadultan léphetnek pályára, egyetlen céljuk az lesz, hogy kibabráljanak a városi riválisukkal, hiszen legszebb öröm a káröröm. Ezzel szemben a vendégeknek ott lesz a kés a nyakukon, mivel már nem hibázhatnak. Mindezeknek köszönhetően, illetve figyelembe véve azt, hogy a Tottenham parádézik idegenben az idei szezonban, viszont a legutóbbi 19 (!) Stamford Bridge-en lejátszott meccse közül egyet sem tudott megnyerni, szerintünk bármilyen eredmény benne van a pakliban. Összességében talán a mindkét csapat szerez gólt fogadási opcióban van a legnagyobb érték.

hatharom.com-tipp: Mindkét csapat szerez gólt
TippmixPro @ 1.55
[1989061] 2016-05-02 21:00:00 Chelsea - Tottenham Hotspurx;