NB I

Meglesz-e az ezüst a Vidinek?

  • hatharom.com

A Videotonnak szombaton, az Újpestnek a jövő héten jön a szezon legfontosabb meccse. Országos kettes?

Meglesz-e az ezüst a Vidinek? - Fotó: vidi.hu

Révbe érhet Horváth Ferenc együttese szombaton, hiszen amennyiben a Videoton legyőzi idegenben az Újpestet, úgy biztosan a piros-kékek nyakába akasztják az ezüstérmet. A Vidi tehát a szezon legfontosabb mérkőzésére készül a hétvégén, míg a lila-fehéreknek ez a jövő héten jön el.

Mivel, hogy a fővárosiak bejutottak a Magyar Kupa fináléjába, s a döntőt hét nap múlva rendezik, ráadásul Nebojsa Vignjevics fiainak ellenfele az ősi rivális Ferencváros lesz. Ennek fényében könnyen lehet, hogy igen tartalékosan lépnek pályára az újpestiek, hiszen a bajnokságban már nem rúghatnak labdába, mivel a hatodik helyen végeznek. Azt pedig hozzá kell tenni mindenképp, hogy a hazaiak abszolút nincsenek formában, a legutóbbi nyolc találkozójukból mindössze egyet tudtak megnyerni, és immáron zsinórban öt nyeretlen mérkőzésnél tartanak Lencse Lászlóék.

Ami a vendégeket illeti, ahogy az őszi, úgy a tavaszi szezon végén is belelendült a Videoton, Horváth Ferenc tanítványai bombaformában vannak. A székesfehérváriak az utóbbi öt bajnoki meccsükből mindössze egyet nem tudtak megnyerni, a legyőzöttek névsorában pedig olyan alakulatok találhatóak, mint a Paks, az MTK, a Debrecen vagy a Ferencváros.

"Érzelmekkel teli szezon végéhez közeledünk. Talán senki nem gondolta volna tavaly nyár végén, hogy a bajnokság utolsó fordulójában majd a mi kezünkben lesz a sorsunk, és az ezüstéremért meccselhetünk. Ősszel nagyon simán tudtunk Székesfehérváron az Újpest ellen nyerni, míg az idei év első bajnoki meccsén 1-0-ás vereséget szenvedtünk Újpesten. Az a találkozó egyébként játékos szemmel az egyik legjobb meccsünk volt, mindkét oldalon sok helyzetet sikerült a csapatoknak kialakítaniuk, sajnos nem sikerült gólt szereznünk. Szombaton nagyon fontos lesz, hogy végig kontrollálni tudjuk a mérkőzést. Nem figyeljük, hogy a többi pályán mik az eredmények, csak arra koncentrálunk, hogy mi győztesen hagyjuk el a pályát" - nyilatkozta a vidi.hu-nak a vendégek középpályása, Kovács István.

Mindezek után egyértelmű, hogy kinek áll a zászló, vagyis azon a véleményen vagyunk, hogy a jóval motiváltabb, lényegesen jobb passzban lévő és sokkal erősebb Videoton megnyerni az utolsó bajnoki találkozóját szombaton, amivel megkaparintja az ezüstérmet.

hatharom.com-tipp: Videoton
TippmixPro @ 2.01
[2005958] 2016-04-30 16:30:00 Újpest - Videotonx;