Bajnokok Ligája

Real-Atlético döntőt prognosztizálnak a bukik

Habár egyik spanyol gárda sincs nagy előnyben a visszavágók előtt, az irodák szerint megismétlődik a 2014-es finálé.

Szerda este lejátszották a Bajnokok Ligája második elődöntőjének első felvonását is. Az Atlético Madrid a rá jellemző taktikus, defenzív játékkal megölte a Bayern München támadójátékát, és Saúl Niguez parádés góljával megszerezte az előnyt a visszavágóra. A madridi csapatnál érthető módon elégedettebben nyilatkoztak, mint a vendégeknél.

Saúl gólja

"Nagyon elégedettek vagyunk, ahogy a szurkolóink is azok lehetnek. A célunkat elértük, nálunk van az előny. Szenvedős mérkőzés volt, de ezt mindenki megszokhatta már a csapattól. A Bayern szenzációs csapat, örülünk, hogy sikerült legyőznünk őket" - nyilatkozta a kapufát szerző Fernando Torres.

"Bebizonyítottuk, hogy jogosan vívtuk ki az elődöntőbe jutást. Habár nem tudtunk egész meccsen támadni, ne felejtsük el, hogy a világ legjobb csapata ellen játszottunk. Hatalmas dolog, hogy nem kaptunk gólt, ez reményt keltő a visszavágóra. Tiszteljük ellenfelünket, de nem félünk tőlük! Mostantól viszont a hétvégi bajnokira fókuszálunk" - mondta a több nagy védést is bemutató Jan Oblak.

Mindkét tréner kiemelte Saúl Niguez parádés gólját, és úgy vélték, meghatározó lehet, hogy betalál-e idegenben is az Atlético. "A szünet után már rendben volt a játékunk. Saúl gólja brilliáns volt, de nem tehetjük meg, hogy csak álldogálunk az ellenfél játékosa körül. Nem örülök sem az eredménynek, sem a játéknak, még úgy sem, hogy jó kis meccset láthattunk" - mondta Guardiola.

"Nagyszerű mérkőzés volt, mindenki megfelelően dolgozott. Természetesen inkább az első félidővel lehetek elégedett, de a második játékrészben is jól védekeztünk. Saúl gólja nagyszerű volt, rendkívül sokat fejlődött mostanában. A visszavágón az dönthet majd, hogy melyik csapat értékesíti jobban a helyzeteit" - így Simeone.

Nos, a bukmékerek szerint sem dőlt még el semmi sem, olyannyira, hogy kiegyenlítettebbek az oddsok, mint a 0-0-ra végződő Manchester City-Real Madrid párharc kapcsán.

Melyik csapat jut tovább a párharcokból?
Atlético Madrid: 1.66 Bayern München: 2.10
Manchester City: 2.80 Real Madrid: 1.44