Vízilabda

Román-verésre készül a Benedek-csapat

  • hatharom.com

A magyar férfi vízilabda-válogatott ismét könnyedén győzheti le Románia legjobbjait a Világligában.

Román-verésre készül a Benedek-csapat.

A sikeres olimpiai kvalifikációt követően ismét jelenése van a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a Világligában. A Benedek-csapat ezúttal Románia legjobbjaival méri össze tudását kedd délután, méghozzá Nagyváradon, ahol csak és kizárólag az lehet a kérdés, hogy hazánk fiai hány találattal nyernek.

Még úgy is, hogy válogatottunk szövetségi kapitánya a trieszti gárdához képest alaposan felforgatta együttesét, újfent a fiatalok bizonyíthatnak a Világligában. Igaz, ebben közrejátszottak sérülések is, Nagy Ádám lovaglóizom-sérüléssel bajlódik, így kikerült a keretből, helyettese az OSC-s Decker Ádám lesz.

A magyar válogatott kerete Románia ellen
Kapusok: Decker Attila, Lévai Márton.
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Tóth Márton, Zalánki Gergő.
Szövetségi kapitány: Benedek Tibor.

A fiatal játékosok mély vízbe dobása újfent nem meglepő, egyébként is a románok még hazai pályán sem képviselnek túl nagy játékerőt, ráadásul az odavágón 16-8-ra, míg a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán 12-8-ra nyert a Benedek Tibor irányított gárda keleti szomszédaink ellen.

Kicsit hosszabb lett az út, mint számoltunk vele, úgyhogy megkértük a rendezőket, hogy hadd eddzünk később. Ezt biztosították a számunkra. Az edzés rövid volt, de szerintem jól telt. Gyakoroltunk is. A tegnap esti edzés volt inkább fontosabb, azért egy ilyen hosszú utazás után olyan nagyon sok dolgot nem tudok kérni, de szerintem arra jó volt, hogy holnapra készen állnak a játékosok, hogy jól teljesítsenek. Megint visszatérünk a kispályára, most minden, az idők is különbözőek. A támadásnak az ideje, a szoros emberfogásnak az ideje, a zónának az ideje, de mivel az itt lévő játékosok szerintem most nagyon akarnak, két lehetőség van a nyári kezdés előtt itt a válogatottban, biztos vagyok benne, hogy nagyon fognak küzdeni holnap, és nem nagyon tudom elképzelni, hogy ne nyerjünk. - mondta Benedek Tibor a vlv.hu-nak.

Noha ezúttal a szokásosnál lényegesen tartalékosabb lesz a magyar férfi vízilabda-válogatott, úgy gondoljuk, hogy Decker Attiláék sikere borítékolható Nagyváradon. Háromesélyben a szokásostól eltérően viszonylag "magas" szorzón fogadhatunk hazánk fiaira a románok ellen, ami egy kombi szelvényre kiváló választás lehet. A hendikep, illetve a gólok száma alatt, felett határ, ismerve a magyar válogatott keretét, nagyon jól van belőve.

Fogadás a végeredményre    
Románia Döntetlen Magyarország
7.00 9.50 1.13
Vízilabda Világliga - az A-csoport állása
# Válogatott M Gy V GA P
1. Görögország 4 4 0 56:27 12
2. Magyarország 4 3 1 61:40 9
3. Románia 4 1 2 30:53 3
4. Grúzia 4 0 4 41:68 0