Roland Garros

Zuhanórepülésben Rafa Nadal szorzója

Lendületben a salakkirály, a torna kilencszeres bajnokának újabb párizsi sikerére egyre kevesebbet fizetnek a bukik.

A 14-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal számára álomszerűen indult a salakszezon, hiszen Monte-Carlóban és Barcelonában sem talált legyőzőre. Néhány éve még ez teljesen természetes volt, az elmúlt két szezonban viszont nemhogy a duplázás maradt el, de egyik tornát sem tudta megnyerni. Ezzel a két sikerrel egyébként az örökranglistán beérte az argentin legendát, Guillermo Vilast, így most már 49 salakos tornagyőzelemmel ketten állnak az élen a vonatkozó rangsorban. Nyolcadik alkalommal kezdte így Nadal a vörös poros idényt, a korábbi hét évből hatszor végül a Roland Garrost is megnyerte. Nem véletlen tehát, hogy a május 22-én rajtoló salakos Grand Slamen egyre nagyobb favoritnak tartják a fogadóirodák. Monte-Carlo előtt még 5.00 feletti oddson lehetett rá fogadni, most viszont 4.05-öt kínálnak a TippmixPro-nál, míg egyes külföldi bukiknál csupán 3.50-szeres pénzt hozhat az újabb párizsi diadala. Valószínűleg inkább lefelé fog ez még elmozdulni, elkapta ugyanis a fonalat a mallorcai sztár, már nem csak egy-egy szett vagy egy-egy meccs erejéig kitűnő, hanem mint látható, két tornát is képes volt magas színvonalon lejátszani. 

Szüksége is van Nadalnak a pontokra, hiszen ahhoz, hogy Párizsban a legjobb négy között rangsorolják, a világranglistán a négy közé kellene verekednie magát. Elérhető távolságban a Roland Garros-címvédő Stan Wawrinka van számára, de nem lesz könnyű dolga a vele szemben meglévő 545 pontos hátrányát ledolgozni. 

Rafa odds-csökkenésével az első számú favoritnak tartott Novak Djokovics szorzója viszont emelkedni kezdett, 1.70-ről 1.80-ra kúszott fel. Amilyen szinten dominál az utóbbi években a szerb világelső, még erre is azt lehet mondani, hogy van érték benne, ám tudjuk jól, hogy a Roland Garrosnál jobban jelenleg semmit nem szeretne megnyerni, ez pedig görcsösé teheti, ráadásul a hercegségben a salakszezon rajtja sem sikerült túl fényesre... Vannak tehát vele kapcsolatban is kérdőjelek, mindenesetre a spanyol riválisának feltámadásából ő is profitálhat, így némi nyomás lekerülhet a válláról.

Ki nyeri a 2016-os Roland Garrost? - a    szorzói
Játékos Odds
Novak Djokovics 1.80
Rafael Nadal 4.05
Andy Murray 10.75
Stan Wawrinka 10.75
Kei Nisikori 23.00
Roger Federer 26.00
Dominic Thiem 35.00
Tomás Berdych 60.00
Jo-Wilfried Tsonga 60.00
Milos Raonic 62.00