Premier League

Hogy menekülhet meg a MU és a Chelsea?

Csupán három forduló maradt hátra az angol Premier League-ből, de szinte még nem dőlt el semmi, sajátos forgatókönyvek esetén még az is előfordulhat, hogy a lesajnált Manchester United és a Chelsea is kiléphet az európai porondra.

Hogyan indulhat a BL-ben a Manchester United?

Bár a Manchester United idei szezonját sokan már teljesen leírták, könnyen lehet, hogy Louis van Gaal mégis bekormányozza csapatát a Bajnokok Ligája indulást érő helyek valamelyikére. A Vörös Ördögöknek jelenleg 59 pontjukkal öt pontra vannak a 3-4. helyen holtversenyben álló Manchester City-Arsenal duóval szemben, ám egy meccsel kevesebb áll a nevük mellett, így pedig még koránt sem lefutott ez a történet. Május 8-án ráadásul Manchester City-Arsenal rangadót rendeznek, így az Old Traffordon abban reménykednek, hogy nem születik döntetlen, hiszen abban az esetben az egyik alakulat megelőzhető - feltéve, ha a United hozza a hátralévő négy találkozóját.

Ez viszont messze nem tűnik könnyű feladatnak, hiszen a MU a hétvégén a listavezető Leicestert fogadja, majd a kiesés elöl menekülő Norwich otthonába látogat, azt követően a West Ham vendége lesz, majd az utolsó körben vendégül látja a Bournemouth gárdáját. Az egyik angol buki azonban nem ad sok esélyt erre a forgatókönyvre.

Első négyben végez
Arsenal Man. City Man. United
1.071 1.16 4.33
[1989063] 2016-05-01 15:05:00 Manchester United - Leicesterx;

Hogy juthat ki a Chelsea Európába?

Még a Manchester Unitednél is nagyobb csalódást okozott szurkolóinak a Chelsea, amely címvédőként mindössze a 9. helyen áll a tabellán. Azonban a Kékek is megmenthetnek valamit a szezonból, méghozzá úgy, hogy kvalifikálják magukat az Európa Ligába. Ehhez viszont három dolognak kell megvalósulnia: a Manchester City nem nyerheti meg a Bajnokok Ligáját, a Liverpoolnak viszont meg kell nyernie az Európa Ligát és a Manchester Unitednek is az FA-kupát. Ha mindez teljesül, akkor a Premier League jövőre öt csapatot indítana a Bajnokok Ligájában: a bajnokság első négy helyezettje mellett az EL-győztes Liverpool is indulhatna az elitligában.

Emellett járna 3 hely az Európa Ligában is: ha a Manchester United megnyeri az FA-kupát, akkor a döntőben veszítő Crystal Palace kapna jogot az indulásra, míg további két hely a tabellán elfoglalt helyezések alapján járna.

Ha a Manchester United ötödik lesz, a Liverpool pedig vagy a 6. vagy a 7. helyen zár, akkor a bajnokság nyolcadik helyezettje is indulhat az Európa Ligában.

Jelen állás szerint a Southampton áll a nyolcadik helyen, hét pont előnnyel a Chelsea előtt. A Szenteknek azonba igen nehéz a sorsolása, hiszen még játszanak a Man. City-vel, a Tottenhammel és a Crystal Palace-szal is, míg a Chelsea a Tottenham, a Sunderland és a Leicesterrel néz szembe. Ha a londoniak megnyernék mind a négy meccsüket, a Soton pedig háromból két találkozót elveszítene, akkor azonos pontszámmal zárnának a csapatok, a Chelsea pedig jobb gólkülönbségének köszönhetően kijutna Európába.

[1989061] 2016-05-02 21:00:00 Chelsea - Tottenham Hotspurx;
184314