Elismerés

Angliában a Barcelona kiszemeltje lett az év játékosa a labdarúgók szerint

Riyad Mahrez szenzációs játékkal hálálta meg az elismerést, a Leicester pedig egyre közelebb az aranyéremhez.

Szenzációs játékkal és egy gyönyörű góllal járult hozzá Riyad Mahrez a Leicester City újabb győzelméhez, amellyel ideig-óráig a Rókák nyolc ponttal vezetik a Premier League tabelláját. A mérkőzés után azonban nem ünnepelt az algériai csillag, hanem helikopterre szállt és Londonba indult, hogy átvegye az év játékosának járó díjat, amelyet a játékostársai szavaztak meg.

Mahrez 34 bajnokin 17 gólig és 11 gólpasszig jutott

"Minden elismerés a társaimé, de komolyan mondom. És természetesen az edzőé és a stábé. Nélkülük nem lőhetnék gólt, nélkülük nem tartanám kezemben ezt az elismerést. Ez a csapategység elisermése, nem egy emberé, így nekik ajánlóm a sikert. Már csak azért is különösen nagy boldogság, hogy én lettem az év legjobbja, hiszen a futballistatársaim szavaztak meg, mégpedig azért, mert úgy látták, remekül futballoztam idén. Nagyon boldog vagyok!" - nyilatkozta a 25 éves klasszis, akir a Barcelona mellett az Arsenallal és több sztárcsapattal hoztak hírbe.

Ami a lehagyottakat illeti, Mahreznek Harry Kane-t, Jamie Vardyt, Dimitri Payet-t, Mesut Özilt és N’Golo Kantét sikerült megelőznie. Az év legjobb fiatal játékosának pedig a Tottenham tehetségét, Dele Allit választották, aki nem tudta átvenni a díjat, hétfőn ugyanis pályára lép a West Bromwich elleni bajnokin, amelynek az lesz a tétje, hogy a Spurs tudja-e tartani a lépést a Rókákkal.

A Sarkantyúsok pályára lépése előtt már csak 1.18-at fizetnek a nemzetközi irodák a Leicester bajnoki címére, ám ez vélhetően nőni fog valamelyest késő estére, a Tottenham ugyanis aligha hibázik az elmúlt öt meccsén mindössze egy pontot szerző és egy gólt rúgó WBA ellen.

184314
9501#10