Angol foci

Pozitív doppingtesztet produkált a Liverpool védője

Megbukott a doppingteszten Mamadou Sakho, a Liverpool francia válogatott játékosa, akire így fél év eltiltás várhat.

Sakhót a legrosszabbkor veszíti el a Liverpool

A Liverpool felfüggesztette Mamadou Sakho játékjogát, miután az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) eljárást indított a francia válogatott védő ellen a doppingszabályzat “lehetséges megsértése” miatt.  A szigetországi klub szombaton közleményben tudatta, hogy az UEFA pénteki tájékoztatása szerint a szenegáli születésű futballista doppingvétséget követhetett el. A hírek szerint Sakho a Manchester United elleni Európa Liga-párharc visszavágója után adott mintán produkálta a pozitív eredményt.

A 26 esztendős, 28-szoros válogatott védő válaszolni fog az UEFA levelére, de a Liverpoollal közösen úgy döntött, hogy a vizsgálat lezárásáig nem lép pályára. Az európai szövetség egyelőre nem tiltotta el Sakhót.

A védő kiválásra óriási érvágás a Liverpoolnak, hiszen ebben a szezonban valódi vezérévé vált a csapatnak, a szurkolók körében pedig óriási népszerűségnek örvend lelkesedése és győztes mentalitása miatt.

A francia védő elvesztésével tovább nőnek Jürgen Klopp gondjai, hiszen a német szakvezető korábban már Jordan Hendersont, Emre Cant és Divock Origit elveszítette sérülés miatt. A Vörösök csütörtök este az El Madrigalban a Villarreal otthonába vizitálnak, ahol az Európa Liga elődöntőjének első mérkőzését rendezik. A bukik szerint az első meccs esélyese a spanyol alakulat, amelynek győzelme 2,40-es szorzóval kecsegtet, míg a liverpooli siker 2.90-es oddson fogadható. 

[2218024] 2016-04-28 21:05:00 Villarreal - Liverpoolx;