Tenisz

Monte-Carlo után Barcelonában is győzhet Nadal

  • hatharom.com

A spanyol klasszis a japán Kei Nisikorival küzd meg a vasárnapi barcelonai tenisztorna döntőjében.

A papírforma érvényesült az ATP 500-as barcelonai tornán, hiszen a döntőbe az első és második kiemelt jutott be, vagyis a nyolcszoros bajnok Rafael Nadal és a kétszeres címvédő Kei Nisikori. Ez lesz a tizedik összecsapásuk, idén a második, legutóbb az Indian Wells-i negyeddöntőben találkoztak. A spanyol klasszis 8-1-re vezet, de nem ennek köszönhetően tartják a meccs igen komoly esélyesének. Sokkal inkább azért, mert kezdi megtalálni a játékát és visszanyerni az önbizalmát. Néhány hét alatt elég nagyot fordult vele a világ, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a kaliforniai meccsükön még a japánt tartották a favoritnak. Mi is rátettük akkor a zizit, de Nadal valahol ott lépett a helyes ösvényre, így két játszmában verte az ázsiait. 

Ki nyeri a döntőt?
Rafael Nadal Kei Nisikori
TippmixPro @ 1.35 TippmixPro @ 2.75

Papíron most salakon könnyebb dolga kellene, hogy legyen, ám Nisikori két barcelonai címe mutatja, hogy igazi all-rounder játékossá nőtte ki magát. No meg arról sem szabad megfeledkezni, hogy a 2014-es madridi meccsükön csúnyán oktatta a spanyol salakkirályt. A japánnak tehát nem hátrány, hogy a vörös poron játszanak, ő itt is éppen ugyanolyan veszélyes. A kérdés, hogy képes-e felvenni a kesztyűt egy igazán jól teniszező Nadallal? Azt láthattuk tavaly, hogy azt a Rafát gond nélkül verte. A játéka még mindig jó lehet ellene, ám ehhez mindenféleképpen nagy százalékban kell beütnie az első szerváit. Indian Wellsben például a második szervái mögött csak 37%-ban tudta a pontokat megnyerni. Ez valószínűleg salakon, egy sokkal jobb passzban lévő Nadal ellen sem lesz magasabb. Ha pedig ennyire gyenge a másodikok mögött, akkor csak akkor lehet esélye, ha rendre behozza az elsőket.

Rafael Nadal-Kei Nisikori
Hatharom-tipp: Nadal 2-1
TippmixPro @ 3.45

Iszonyatosan akar és küzd Nadal, és e mellé most már egy minőségi teniszt is oda tud tenni. Monte-Carlóban láthattuk, hogy ideig-óráig tudtak ellene jól teniszezni, de két szettet senkinek nem sikerült fognia. Úgy véljük most is ez lesz a forgatókönyv, Nisikorinak lesznek jó periódusai a meccsen, amivel nyerhet egy játszmát, ám a végére a mallorcai sztár kerekedik majd felül. Egyébként a korábbi kilenc összecsapásaikon nem a szoros meccsek voltak jellemzőek, de most minden adott ehhez.

Nadal és Nisikori legutóbbi öt egymás elleni meccse
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2016 Indian Wells Kemény Nadal 6:4, 6:3
2015 Montreal Kemény Nisikori 6:2, 6:4
2014 Madrid Salak Nadal 2:6, 6:4, 3:0
2014 Australian Open Kemény Nadal 7:6, 7:5, 7:6
2013 Roland Garros Salak Nadal 6:4, 6:1, 6:3