Premier League

Benítez kibabrálna Kloppal

  • hatharom.com

A Manchester City után a jó formában lévő Liverpoolt még idegenben is meglepheti a Newcastle.

Benítez kibabrálna Kloppal.

Érdekes mérkőzés van kilátásra az Anfield Roadon, hiszen a bombaformában lévő Liverpool a hamvaiból feltámadó Newcastle gárdáját fogadja. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik az is, hogy a vendégek kispadján az a Rafa Benítez ül majd, aki korábban sikert sikerre halmozott a Vörösöknél.

Jürgen Klopp együttese az elmúlt hetekben sorra nyerte a meccseit, méghozzá úgy, hogy az LFC igen látványos támadójátékkal rukkolt elő. Ennek azonban most könnyen lehet, hogy vége szakad, hiszen egyrészt nyolc játékos - Joseph Gomez, Danny Ings, Christian Benteke, Jordan Henderson, Emre Can, Martin Skrtel, Divock Origi, Jordan Rossiter - sérülés miatt biztosan kimarad, másrészt jövő hét csütörtökön, a Villarreal otthonában, Európa Liga elődöntőn lépnek pályára a Mersey-partiak, akik közül több kulcsjátékosnak sem ártana kipihennie magát az év egyik legfontosabb találkozójára.

Ennek köszönhetőn a német szakvezető vélhetően egy olyasféle csapatot küld a pályára szombaton, mint a Bournemouth ellen a múlt héten, vagyis a kezdőben kaphat helyet Kevin Stewart, Danny Ward, Brad Smith, Connor Randall, Sheyi Ojo és Jordan Ibe is. Így pedig közel sem biztos, hogy ismét tudnak nyerni a liverpooliak.

[1989054] 2016-04-23 16:00:00 Liverpool - Newcastle Unitedx

Merthogy a Szarkák kezdenek belejönni, hiszen a Swansea magabiztos legyőzését követően a Manchester City sem bírt a Newcastle együttesével. Az Égszínkékek még az egy pontnak is örülhetnek, hiszen az egyetlen találatukat Sergio Agüero méteres lesről szerezte meg.

Pedig Rafa Benítezéknél sem könnyű az élet, hiszen a spanyol mester hosszú idő óta kilenc focistájára - Tim Krul, Ivan Toney, Massadio Haidara, Curtis Good, Robert Elliot, Kevin Mbabu, Fabricio Coloccini, Daryl Janmaat, Steven Taylor - nem számíthat, s ez most is így lesz. Viszont ebben van előny is, mivel így ugyanazon kezdőcsapat futhat ki az Anfield Road gyepére, mint amivel az utolsó két meccsen négy pontot szerzett a szakvezető, vagyis a vendégek kezdője lényegesen összeszokottabb lesz, mint a hazaiaké.

Azonban még így is az LFC-nek áll a zászló, mivel a Newcastle az utolsó kilenc (!) idegenbeli meccsért rendre elveszítette a Premier League-ben, ráadásul a felek utóbbi 10 liverpooli meccséből a Vörösök kilencet (!) is meg tudtak nyerni, méghozzá úgy, hogy ezen találkozókon Jürgen Kloppék legalább kétszer mindig betaláltak.

Mindezek ellenére azon a véleményen vagyunk, hogy az életükért harcoló fekete-fehérek meglephetik a tartalékos hazaiakat, vagyis benne van a vendég pontszerzés a meccsben. Ha végül mégis a liverpooliak nyernének, akkor is szerintünk maximum egy találat lesz a felek között a különbség, avagy a Newcastle +2 európai hendikepben komoly értéket látunk.

hatharom.com-tipp: Newcastle +2 (európai hendikep)
TippmixPro @ 1.50
[1989054] 2016-04-23 16:00:00 Liverpool - Newcastle Unitedx;