Premier League

Az újonc ismét megviccelné a bajnokot

  • hatharom.com

Londonban a Bournemouth legyőzte a Chelsea-t, az újonc ismét arra készül, hogy megtréfálja a regnáló bajnokot.

Az újonc ismét megviccelné a bajnokot.

Az őszi szezon egyik legnagyobb meglepetést a Bournemouth gárdája okozta, amikor is decemberben idegenben győzte le a regnáló bajnok Chelsea együttesét. Ezúttal a üdülővárosban találkoznak a felek, ahol az újonc ismét megtréfálhatja a fővárosi együttest.

A piros-fehérek matematikailag még kieshetnek, azonban olyan nagy a tömörülés mögöttük, hogy tulajdonképp már hetek óta biztos bennmaradónak érezhetik magukat. Ennek köszönhetően Eddie Howe mester éles mérkőzéseken teszteli gárdáját, lényegesen bátrabb játékot játszat csapatával, más taktikahadrendben lépnek pályára, vagyis már a következő élvonalbeli szezonjukra készülnek a bournemouthiak, mivel nagyon úgy fest, hogy nem retúr jegyet váltottak az élvonalba a déliek.

A hétvégén egyébiránt a hazaiak nem számíthatnak Tyrone Mings, Benik Afobe, Harry Arter, Adam Smith és Tokelo Rantie szolgálataira, amely játékosok sérüléssel bajlódnak. Viszont Lewis Grabban visszatérhet a kezdőcsapatba, Josh King mögé, és Callum Wilson kezdőjátékára is sok esély mutatkozik szeptembert követően. Wilson nagyon sokat hagyott ki sérülés miatt, mégis a házi gólkirály King mögött mindössze egyetlen (!) találattal van lemaradva.

[1989051] 2016-04-23 16:00:00 Bournemouth - Chelseax

Ami a vendégeket illeti, a Chelsea együttesére idén rá se lehet ismerni, azóta meg pláne nem, hogy egy hét alatt a Bajnokok Ligájából és az FA Kupából is kiesett Guus Hiddink együttese. A fővárosiak azt követően igen komoly fiatalításba kezdtek, igaz, ezt javarészt annak köszönhették, hogy a meghatározó játékosok közül nagyon sokan egyszerre dőltek ki sérülés miatt.

A Manchester City ellen viszont már majdnem mindenki játszott a Kékek közül, mégis nagyon simán, 3-0-ra kaptak ki (!) hazai pályán. A vereségnek köszönhetően egyre mélyebb gödörben vannak a vendégek, immáron olyan statisztikával rendelkeznek, hogy az utolsó hét meccsükből mindössze egyszer (!) nyertek, akkor is a tök utolsó Aston Villa gárdáját fektették két vállra.

A sérültek száma viszont egyre kevesebb, hiszen biztosan csak Kurt Zouma, Loic Remy és John Terry marad ki, míg Thibaut Courtois eltiltás miatt nem léphet pályára a Dean Courton, míg Eden Hazard játéka kérdéses.

A legfontosabb kérdése viszont egyértelműen az a mérkőzésnek, hogy a vendégeknek lesz-e kedvük játszani? A hazaiaknak biztos, hogy így, ha a Chelsea nem pörög fel, akkor könnyen lehet, hogy egy igen arcpirító vereségbe néznek bele ismét Guus Hiddinkénk. Azonban úgy véljük, hogy a szezon utolsó pár meccsére valamelyest sikerül feltüzelnie ezt a hitehagyott társaságot a holland szakvezetőnek, és ha az újonc ugyanúgy kitámad, mint a korábbi meccsein, akkor a vendégek betalálhatnak párszor, vagyis jó esély van van a gólfesztiválra. Merthogy a Bournemouth az utolsó hat meccsén zsinórban született legalább három találat, míg az utóbbi hét hazai tétmeccse közül haton (!) is kapott legalább két gólt Eddie Howe gárdája.

hatharom.com-tipp: A mérkőzés góljai 2,5 felett
TippmixPro @ 1.70
[1989051] 2016-04-23 16:00:00 Bournemouth - Chelseax;