La Liga

Ronaldo megijedt, Suárez rekordot döntött

Mindhárom sztárcsapat nyerte a maga meccsét a spanyol bajnokság hétközi fordulójában, így továbbra is fej-fej mellett állnak az élen. Luis Suárez egyedülálló rekordot állította fel, Cristiano Ronaldo pedig szó nélkül elhagyta a pályát. Kettejük harca az aranycipőért újra teljesen nyílttá vált.

Suárez volt a játéknap hőse / facebook.com/fcbarcelona

Három vereséget követően szerdán La Corunában a Deportivo otthonába látogatott a listavezető Barcelona, amely minden felgyülemlett feszültségét rázúdította vendéglátójára és meg sem áll nyolc rúgott gólig. A katalánok már az első félidő feléhez érve eldöntötték a három pont sorsát, de a fordulás után lendültek bele igazán, amikor is 34 perc leforgása alatt hat alkalommal mattolták a Depor védelmét. A mérkőzés hőse egyértelműen Luis Suárez volt, aki négy gólja mellé még három asszisztot is kiosztott, vagyis a nyolc barcelonai találatból hétnek aktív részese volt. Az Opta kimutatása szerint pedig ezzel a tettével egyedülálló rekordot állított fel: a  21. században még nem volt olyan a spanyol ligában, hogy valaki hét gólból vegye ki a részét. Suárez mellett betalálta az MSN-trió másik két tagja is, Messi a gólja mellé két gólpasszt is feljegyezhetett, míg Neymar öt mérkőzés után tudott ismét eredményes lenni. "Az a fontos, hogy a gólok hozzásegítettek minket a három ponthoz. A mostani győzelem megmutatta, hogy a csapat jobban együtt van, mint bármikor eddig" - mondta Suárez. 

Érdekesség, hogy a  Barcelona a 8-0-s idegenbeli győzelemmel beállította a spanyol liga rekordját, eddig négyszer volt a bajnokság történetében idegenbeli 8-0, az összeset a katalánok hozták össze. 

Suárez a Deportivo ellen / goal.com

Időrendi sorrendben az Atlético Madrid lépett pályára másodikként a nagy trió tagjai közül és papíron Diego Simeone együttesének volt a legnehezebb dolga az Athletic Bilbao vendégeként. A Matracosok nem cifrázták túl a dolgot, egy Fernando Torres-góllal 1-0-s győzelmet arattak a San Mamésben, így pontszámban továbbra is azonosan állnak a Barcelonával. "Már most több pontot szereztünk, mint a tavalyi szezonban, pedig még négy forduló hátravan. Az öltöző boldog. Versenyképesnek tartjuk magunkat és amikor fejlődik a csapat az mindenkit boldoggá tesz" - fogalmazott az argentin tréner.

Cristiano Ronaldo nem kockáztatott, inkább befejezte a meccset / 101greatgoals.com

A Real Madrid a játéknap zárómérkőzésén 3-0-ra győzte le hazai pályán az Európa Liga elődöntőjébe jutó Villarrealt. A blancók Benzema, Lucas és Modric góljaival szerezték meg a három pontot, így továbbra is versenyben vannak a bajnoki címért, ám a drukkereket jobban izgatja, hogy mi lehet Cristiano Ronaldóval. A portugál klasszis nem sokkal a lefújás előtt elhagyta a pályát, anélkül, hogy konzultált volna bárkivel is, egyelőre azonban nem lehet tudni pontosan mekkora is a baj. 

"Nem hiszem, hogy komoly. Aggódtam, de csak addig, míg nem láttam őt az öltözőben" - nyilatkozta Zinedine Zidane. "Néha sajnálom, hogy nem vettem őt ki korábban a játékból, akkor ez nem történne meg vele. Az olyan játékosoknak, mint Ronaldo, néha pihenniük kellene, vagy úgy, hogy idő előtt lejön a pályáról vagy csak az oldalvonalnál ülve. De Ronaldo mindig játszani akar. Nehéz volt látni, ahogy lejött a pályáról. Nagyon fontos meccsek következnek, meglátjuk, mikor tud visszatérni. Cristiano érzett valamit a meccs végén. Azért jött le a pályáról, mert tudni akarta, mi az. Egyelőre úgy tűnik, csak ijedtségről van szó, semmi másról" - tette hozzá a madridi tréner.  

Ronaldo állapotáról tehát egyelőre nem tudni sokat, az viszont már biztos, hogy az európai Aranycipőért és a spanyol gólkirályi címért zajló versenyfutás ismét nyílttá vált. Cristiano Ronaldo 31 góljával jelenleg az élen áll, de Suárez szerdai négyese után már csak egy gól a különbség a két támadó között. 

A bajnoki és a gólkirályi címért zajló versenyfutás a hétvégén folytatódik: a Barcelona a Sporting Gijónt, az Atlético Madrid pedig a Málagát fogadja, míg a Real Madrid a Rayo Vallecano vendége lesz. 

A hátralévő öt forduló menetrendje
Barcelona (79) Atlético Madrid (79) Real Madrid (78)
Gijón (o) Málaga (o) Rayo Vallecano (i)
Betis (i) Rayo Vallecano (o) Sociedad (i)
Espanyol (o) Levante (i) Valencia (o)
Granada (i) Celta Vigo (o) Deportivo (i)
2016-04-19;87
2016-04-20;87
2016-04-21;87
185816
9671#00