NB I

Élesedik a harc a második helyért

A bukik szerint a Videoton és az MTK a favorit, ám szerintünk a Loki is odaérhet a Ferencváros mögé.

Két fordulóval a vége előtt az MTK áll a legjobb pozícióban a második helyért, ám könnyen lehet, hogy a kék-fehéreknek négy pont sem lenne elég pozíciójuk megtartásához, hiszen a Debrecennek két nyerhető találkozója van hátra. És akkor ne feledkezzünk meg a Videotonról sem, amelynek szintén saját kezében a sorsa.

A két csapat mérkőzései és oddsa a   -n
  MTK (51) Videoton (49) Debrecen (49)
32. forduló Videoton (i) MTK (o) Diósgyőr (o)
33. forduló Vasas (o) Újpest (i) Békéscsaba (i)

Jelenleg ugyanis ha Horváth Ferenc együttese megnyerni két hátralévő mérkőzését, az ő nyakukba kerül az ezüstérem, hiszen két győzelemmel többjük van, mint a Lokinak, ami egyenlő pontszám esetén döntene. Azonban sem az MTK ellen hazai pályán, sem pedig Újpesten nem toronymagas favorit a székesfehérvári csapat, noha a liláknak már nincs igazán nagy tétje, ők inkább a kupadöntőre készülnek.

A DVSC helyzete abból a szempontból kedvező, hogy a Diósgyőr ellen hazai pályán, valamint Békéscsabán lépnek pályára, ami minden valószínűség szerint hatpontos utolsó két meccs lehet, márpedig ha nem hibázik a Kondás-legénység, akkor csak abban az esetben buknák el a második helyet, ha valamelyik rivális szintén hat pontot gyűjtene.

Izgalmas két forduló elé nézünk tehát, és az ezüstérem szempontjából még akár a Vasas-Puskás Akadémia és a Honvéd-Békéscsaba találkozók is fontosak lehetnek, hiszen nagy kérdés, melyik "kicsinek" lesz fontos az utolsó forduló.

2016-04-23;212
184980