Férfi kézilabda

A szakértők szerint magyar győztese lesz a BL-nek

Hétvégén rendezik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első mérkőzéseit, a sorozat hivatalos honlapja pedig összeállította a nyolcfős mezőny erősorrendjét.

Fotó: ehfcl.com

Az EHF Bajnokok Ligájának hivatalos honlapjának 7 újságírója valamint az EHF Tv kommentátora által összeállított rangsor első helyén a magyar bajnok MVM Veszprém található, megelőzve a francia PSG-t valamint a spanyol Barcelonát. A Veszprém kapcsán a szakírók kiemelik, hogy az ukrán Motor ellen játszi könnyedséggel jutott be a nyolcaddöntőből a legjobb nyolc csapat közé valamint rámutatnak, hogy áprilisban sikeresen megvédte címét a SEHA Ligában, a döntőben a Vardar Szkopjét legyőzve. A Veszprém mögött a francia PSG-t vélik a legnagyobb esélyesnek a szakértők, amellyel kapcsolatban megjegyzik, hogy a Nikola Karabaticcsal és Mikkel Hansennel felálló Szajna-parti alakulat már megnyerte a bajnokságot, így kizárólag a BL-re tud koncentrálni. A címvédő Barcelona "csak" a harmadik helyre került, amely a negyeddöntőben a THW Kiel ellen izzadhat meg. Érdekesség, hogy a szakírók és a bukmékerek nincsenek egy állásponton a legnagyobb esélyest illetően, hiszen a fogadóirodák döntő többségénél a PSG számít a sorozat első számú esélyesének. 

Az EHF erősorrendje
1. MVM Veszprém
2. PSG (francia)
3. Barcelona (spanyol)
4. Flensburg (német)
5. Kielce (lengyel)
6. Vardar Szkopje (macedón)
7. THW Kiel (német)
8. PPD Zagreb (horvát)

A negyeddöntők párosításainak első mérkőzésére már lehet fogadásokat kötni. A bukik szerint két találkozó teljesen háromesélyes, míg két mérkőzésen egyértelműbbek az esélyek. Ritka eset, amikor a Veszprém az esélytelenebb, de Szkopjében a félelmetes hangulat miatt pokoli nehéz dolga van az ellenfeleknek, az idei BL-szezonban egyedül a Barcelona tudott nyerni Macedóniában.  A német Flensburg a lengyel Kielcét fogadja, és bár az oddsok alapján hazai siker várható, Talant Dujsebaev csapata már alkotott maradandót idegenben is, például nyerni tudott Barcelonában. A PSG 15 ezer horvát fanatikus előtt győzné le a Zagrebot. A két csapat a csoportmérkőzések során már meccselt egymással, a zágrábi találkozó pedig 25-23-as vendéggyőzelemmel záródott. Vasárnapra marad a negyeddöntők klasszikusa, a Kiel és a Barcelona csatája. Az elmúlt három kiírásban mindkét alakulat rendre ott volt a FinalFourban, ám a német csapat gyengébb eredményeinek köszönhetően ezúttal már a legjobb nyolc között összetalálkoznak. 

BL, Negyeddöntő, 1. mérkőzés    
Vardar Szkopje -Veszprém 1.90 8.25 2.05
Flensburg - Kielce 1.50 8.25 2.95
Zagreb - PSG 3.10 9.00 1.45
Kiel - Barcelona 2.05 8.25 1.95