Skót foci

Távozik a Celtic trénere

Ronny Deila nem hagyott mély nyomot a klub történetében, idény végén távozik Glasgow-ból.

Kínos vereséget szenvedett hétvégén a Celtic, a zöld-fehérek a Skót Kupa elődöntőjében büntetőkkel alulmaradtak a rivális Rangersszel szemben. Ugyan a bajnokságban a kelták bajnoki címe nem forog veszélyben, Ronny Deilának így is távoznia kell a szezon végeztével.

A Celtic ugyanis kizárólag a bajnokságban szerepelt jól, a Bajnokok Ligája főtáblájára nem sikerült bejutni, az Európa Ligából is hamar kiestek, a két kupasorozatban pedig egyaránt az elődöntő jelentette számukra a végállomást.

"Óriási élmény volt a Celtic együttesét irányítani, nagyon szerettem itt dolgozni. Nagyon sokat kaptam a szurkolóktól és sikerült trófeákat is nyernünk az első szezonban. Sajnos nem mindig sikerült elérnünk a kitűzött célokat, de mindig örömmel gondolok majd vissza az itt eltöltött évekre" - nyilatkozta Delia.

A 40 éves mester 2014 júniusában vette át a Celtic irányítását, az első évében Ligakupát és bajnoki címet nyert, idén azonban csak a Premier League-elsőség virít majd a neve mellett.

Habár a csapat hegemóniája aligha lesz veszélyben még a következő esztendőkben, jövőre ismételten rendeznek Old Firmöt, hiszen a Rangers feljutott a Championshipből, így Skócia visszakapja a hatalmas hagyományokkal bíró Celtic-Rangers rangadóját.

184407