Jégkorong

Ezúttal Szlovéniával csapnak össze hokisaink

  • hatharom.com

A magyar férfi jégkorong-válogatott szerda kora este Szlovénia legjobbjait fogadja a Tüskecsarnokban.

Ezúttal Szlovéniával csapnak össze hokisaink. - Fotó: Mudra László

Az elmúlt héten, pénteken és szombaton, a magyar férfi jégkorong-válogatott kétszer is megmérkőzött Ausztria legjobbjaival. Rich Chernomaz együttese, mind a budapesti, mind a bécsi találkozón végig jól játszott, s teljesen megérdemelten nyert, először négy, majd két találattal.

"A második és a harmadik harmaddal elégedett vagyok - értékelt Rich Chernomaz szövetségi kapitány az MTI-nek a szombati meccs lefújását követően. - Sajnos, az első játékrészben nem játszottunk jól, ezért kértük a játékosokat, hogy bátrabban ütközzenek, támadják le az ellenfelet. Ez a folytatásban sikerült, így aztán nincs ok a panaszra. Az emberhátrányos védekezés is jó volt, de emberelőnyben gyengék vagyunk."

A szakvezető hozzátette, hogy a szerda mérkőzés után valószínűleg újabb keretszűkítés következik. Ez pedig arra ösztönzi majd a játékosokat, hogy Szlovénia ellen is tegyék oda magukat, mindenkinek legalább 100 százalékot kell nyújtania, ha ott akar lenni az A-csoportos világbajnokságon, Oroszországban.

Az utóbbi években nem igazán ment a szlovénok ellen, hiszen legutóbbi sikerünket 2006-ban arattuk nyugati szomszédaink ellen, akik viszont azóta zsinórban hétszer is legyőztek minket. 

Köszönhetően annak, hogy a legjobb szlovén hokisok egytől egyig érdekeltek még valamely bajnokság rájátszásában. Emiatt rengeteg, szám szerint 12 (!) meghatározó játékos hiányzik majd a vendégeknél. Ugyanakkor még így sem szabad leírni őket, de tény, az utóbbi évekhez képest ez lesz a leggyengébb szlovén csapattal, amely ellen jégre lépünk.

Az eddig elhangzottak alapján úgy véljük, a szerdai egy remek alkalom lesz ahhoz, hogy a magyar férfi jégkorong-válogatott megszakítsa nyeretlenségi szériáját Szlovénia ellen, és 2006 után ismét mi örüljünk majd hatvan perc játékot követően.

hatharom.com-tipp: Magyarország
TippmixPro @ 2.40