NB I

Hatpontos kiesési rangadó a Viharsarokban

  • hatharom.com

Kiesési rangadót rendeznek a Viharsarokban, az egyaránt 25 pontos Békéscsaba és a Vasas csap össze egymással. Ha valamelyik csapat megszerzi a három pontot, fontos lépést tesz a bennmaradás felé.

Fotó: 1912elore.hu

Rendkívül fontos győzelmet aratott a Békéscsaba a hétvégén, hiszen a Puskás Akadémia otthonában aratott 1-0-s sikerrel teljesen nyílttá tette a kiesés elleni küzdelmet. Jelen állás szerint három csapatnak is 25 pont áll a neve mellett, így az utolsó három fordulóban igazi ki-ki mérkőzések várnak a csapatokra.

Kedden jön az első. A Vasas nagy lehetőséget szalasztott el a hétvégén, hiszen a Diósgyőrtől úgy kapott ki odahaza 3-1-re, hogy a miskolciak a 38. perctől emberhátrányban futballoztak. Az angyalföldi alakulat az Újpest bravúros legyőzése óta sorozatban véti a hibákat, a Haladás ellen a szünetben még vezetett, mégis kikapott, a Videoton ellen pedig kétgólos előnyt sikerült döntetlenre leadnia.

Békéscsaba#hun-bekescsaba#5
Vasas#hun-vasas#5

Békéscsabán nagyon fogadkoznak a találkozót illetően és a klub vezetői nem is bíznának semmit a véletlenre, a stadionba való belépés ugyanis ingyenes lesz. Hazai pályán a Csaba tavasszal csak a Ferencvárostól kapott ki (kétszer), így természetesen ezúttal is pontszerzést várnak a hazai oldalon.

"Jó úton járunk. A csapatunk ismét bizonyította, hogy helye van az első osztályban és végig harcolni fog a bennmaradásért. Játékosaim nagy feladat előtt állnak, de már többször megmutatták, hogy képesek kiváló teljesítményre. A viharsarki szurkolók akár itthon, akár idegenben fergeteges hangulatot tudnak teremteni, ezért holnap este is erre számítunk! Mindenképpen itthon szeretnénk tartani a három pontot és ezzel végleg a minket megillető, bennmaradást érő helyre jutni! Az összes játékosomtól a maximumot várom el a kilencven perc alatt, hiszen ez a minimum, amit a hazai közönség megérdemel!" - nyilatkozta klubja honlapjának Zoran Szpisljak, a lila-fehérek vezetőedzője.

[2005948] 2016-04-19 20:00:00 Békéscsaba - Vasasx;5

Amíg a Békéscsaba a hazai környezetben, addig a Vasas az egymás elleni eredményekben bízhat. A piros-kékek ebben a szezonban már oda-vissza legyőzték a viharsarki alakulatot, így nem csoda, ha harmadik randevújuk során is a három ponttal gazdagodnának.  

"Mivel a Békéscsaba játszik otthon, nekik kell többet kezdeményezniük, ami annyiból előnyös számunkra, hogy talán hátul jobban kinyílnak és sebezhetőbbek lesznek. Így ez azt is jelentheti, hogy számomra több variációs lehetőség nyílhat. Ez azonban annak a függvénye is, hogy kikre számíthatok a mérkőzésen, kikben látom a megfelelő mentális erőt. Ezt ma délután eldöntöm. Mindenképpen nyerni akarunk Békéscsabán" - fogalmazott Michael Oenning, a fővárosiak német szakvezetője.

A hazai oldalon az eltiltását töltő Fabión kívül mindenki bevethető, míg az angyalföldieknél Osváth Attila, Czivtkovics Péter és Hangya Szilveszter maródi.

Fogadás a végeredményre    
Békéscsaba Döntetlen Vasas
2.17 3.30 3.15
[2005948] 2016-04-19 20:00:00 Békéscsaba - Vasasx;
184980