Angol Foci

A bajnoki cím a tét a másodosztályban

A listavezető a második helyezetthez látogat, a vesztes csapat akár a feljutást is elbukhatja.

Négy fordulóval a vége előtt az már szinte biztosnak tekinthető, hogy jövőre a Middlesbrough a Premier League-ben szerepel, hiszen az utolsó hat bajnokiját megnyerő társulat négy ponttal és nyolcgólos gólkülönbséggel vezet a harmadik helyezett Brighton előtt. Ha Aitor Karanka fiai nyerni tudnak kedden este Burnleyben, a feljutás már 99%, ám ha vereséget szenvednek, még akár cidrizhetnek is a piros-fehérek.

Az élen álló kettőst egyedül a Brightonnak van esélye befogni, amely előtt három nyerhető mérkőzés áll, az utolsó körben pedig Middlesbrough-Brighton derbit rendeznek. Amennyiben tehát a Brighton hozza a három mérkőzését, a Boro viszont nem, úgy a két csapat között akár egy "nagydöntő" is kisülhet, hogy melyikük jut fel egyenes ágon a Premier League-be. Persze a képletben ott van még a Burnley is, ám az élvonaltól tavaly búcsúzó csapatnak szintén csak nyerhető meccsei vannak hátra. Így tehát a mai Burnley-Boro tétje hatalmas, a vesztes félnek ugyanis már kacsintgatnia kell a rivális Brighton felé is.

"Nem az életünk múlik ezen a meccsen, de nagyon-nagyon fontos lesz. Nem játszhatunk kizárólag döntetlenre, az borzalmasan veszélyes stratégia lenne. Nyerni akarunk a Middlesbrough ellen is. Jelenleg még minden a mi kezünkben van, két ponttal vagyunk a Brighton előtt, nem engedhetjük ki ezt az előnyt" - nyilatkozta a Burnley csatára, Andy Gray, akit nemrég megválasztottak az év játékosának a Championshipben.

Middlesbrough#eng-middlesbrough#5

Igaz, ami igaz, akár a döntetlen is kedvező forgatókönyv lehetne a Burnley számára, hiszen így jobb gólkülönbséggel mindenképpen maradnának a Brighton előtt és ha nyernének a Preston, a QPR és a Charlton elleni maradék három meccsen, a feljutásuk biztos lenne.

Az egyetlen fontosabb hiányzó lesz a csapatoknál, Cristhian Stuani eltiltás miatt hiányzik majd a vendégektől, így Jordan Rhodes mögött az Adomah-Gaston Ramírez-Downing hármas kezdhet.

Nehéz eldönteni, melyik csapat az esélyesebb, a bukik is totálisan egál oddsokat adnak a csapatokra. A Burnley 19 bajnoki óta nem talált legyőzőre, a Boro pedig nem tudott hibázni az elmúlt hetekben. Kevés gólos döntetlent várunk, nem fognak túlzott kockázatot vállalni egyik oldalon sem.

hatharom.com-tipp: Döntetlen
TippmixPro @2.90
[1988133] 2016-04-19 20:45:00 Burnley - Middlesbroughx;
2016-04-19;48
184323