Darts

Taylor lépéselőnyben - Premier League helyzetjelentés

Vészesen közeledik a Premier League vége, négy forduló vár még a játékosokra az alapszakaszból. Egyre inkább tehát fokozódnak az izgalmak, élesedik a helyzet, lássuk, hogy kik milyen esélyekkel várják a hajrát.

Taylor meglépett a riválisaitól. - Fotó: pdc.tv

Két forduló óta már csak nyolc játékos harcol a rájátszásért, ami a belfasti éjszaka után hatra redukálódott. Noha a holland Raymond van Barneveldtől és a skót Robert Thorntontól nem köszöntünk el, de rajtuk már csak a csoda segíthet, előbbi öt, utóbbi nyolc pontos hátrányban van, ráadásul a duplázós estéjüket már mindketten letudták. Matematikai esélyük ugyan még van, de céljuk inkább a hatodik helyen álló Peter Wright levadászása lehet. Az egykori vb-döntős skót viszont inkább előrefelé tekinget, hiszen ő még éppen azon a határon áll, ahonnan még egy komoly hajrával lehet esélye. Három pontra van a legjobb négytől, ugyanakkor, ami nagyban rontja az esélyeit, hogy innentől csak pokoli kemény meccs vár rá.

A játékosok további statisztikái megtalálhatóak a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldalán.

Az igazán izgalmas az első öt csatája. A 16-szoros világbajnok Phil Taylornak nincs miért izgulnia, 20 pontjával magabiztosan áll az élen. Hátradőlni viszont aligha fog, egyrészről 25 ezer angol fontot ér az alapszakasz megnyerése, másrészről ezzel jó eséllyel csak a döntőben fog találkozni a nagy riválisával, Michael van Gerwennel. A világelső holland ugyanis jelenleg négy pont lemaradással a második helyen áll, igaz, neki még egy duplázós forduló hátra van, tehát a hajrára éppen megérkezhet az angol legenda nyakába. Ők ketten minden tekintetben kiemelkednek a mezőnyből, így meglepő lenne, ha nem közöttük dőlne az alapszakasz első helye. Az üldözőik között az előző világbajnokság döntőjének két résztvevőjét, Adrian Lewist és Gary Andersont találjuk. Utóbbi múlt héten mutatott először igazán éles játékot, és szüksége is van rá, hiszen hat pont a lemaradása, James Wade pedig keményen szorongatja hátulról. Csupán egy pont a különbség köztük, igaz, Wade eggyel több meccset játszott, de ez akkor is nagyon necces a címvédőnek. Lewis szépen tartja magát a legjobb négy között, Taylor után neki van a legtöbb győzelme, ami jól jelzi, hogy bár hullámzóan teljesít, de összességében borzasztó eredményes. Ha nem szúrja el a végjátékot, akkor 2011 után ismét bejuthat a rájátszásba, és hát jelenleg még még a második helyre is abszolút van esélye, csupán egy pontra van Van Gerwentől.

Az idei Premier League eddigi egyetlen tökéletes legje Lewis nevéhez fűződik:

Fogadás szempontjából, ami a végső győztest illeti nincs nagy változás. Van Gerwen szorzója beállt, Tayloré viszont csökken, két fordulóval ezelőtt még 5.25-szörös pénzt fizetett. Lewisé esett talán a legnagyobbat, 13.00-ról 10.50-re, míg Andersoné 5.75-ről 6.25-re emelkedett. 

Ki lesz a 2016-os Premier League-bajnoka? - a    szorzói
Játékos Odds
Michael van Gerwen 1.75
Phil Taylor 4.35
Gary Anderson 6.25
Adrian Lewis 10.50
James Wade 22.00
Peter Wright 26.00
Raymond van Barneveld 80.00
Robert Thornton 450.00

Összesen tehát még négy forduló vár a játékosokra az alapszakaszban, lesz három angliai állomás, illetve utolsóként a hollandiai Rotterdamba is kiruccan a mezőny. Ahogyan az előző hetekben, továbbra is minden fordulót kivesézünk a PDC Hungarian Fan Club adminjaival, illetve részünkről sem marad majd el egyetlen forduló beharangozója sem.