Premier League

Pellegrini szerint Guardiola miatt bukták a bajnoki címet

  • hatharom.com

Nagy győzelmet aratott a Manchester City a hétvégén, hiszen a Chelsea-t verte Londonban 3-0-ra. A sikernek köszönhetően Manuel Pellegrini együttese fellépett a dobogó alsó fokára, de a BL-induláson kívül túl sok mindenben idén már nem reménykedhet.

Savanyú a szőlő?

A szezon végéhez közeledve egyre jobb formába lendül a Manchester City, amely a héten bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, szombaton pedig idegenben simázta le a Chelsea-t. Manuel Pellegrini csapata ezzel a sikerrel fellépett a harmadik helyre a Premier League tabelláján, így jelen állás szerint automatikus indulója lesz a következő évi BL-csoportkörnek is. A City hátránya az éllovas Leicesterrel szemben 13 pont, így a bajnoki cím már nem realitás, a chilei szakember pedig azt is elmondta, hogyan és mikor úszott el az aranyérem. 

"Különböző okok miatt, de februárban két fontos hazai mérkőzést is elveszítettünk a Leicester és a Tottenham ellen, ami miatt most nincs lehetőségünk rá, hogy beleszóljunk a bajnoki címért folyó versenyfutásba. Mostantól május végéig, bő egy hónap leforgása alatt nyolc mérkőzés vár ránk" - nyilatkozta Pellegrini. "Frusztrált vagyok, mert soha nem gondoltuk volna, hogy odahaza alulmaradunk a Leicester és a Tottenham ellen. Számtalan oka van, hogy ez megtörténhetett, nem normális, ahogy befejezzük majd az idényt." - panaszkodott egy sort a tréner, aki arról is beszélt, véleménye szerint mi okozta a két sorsdöntő találkozó elvesztését. 

Manchester City#eng-manchester_city#5

"Február elején jelentek meg a hírek arról, hogy új menedzser kerül a csapat élére, valamint hogy több játékosnak is távoznia kell a szezon végén. Ezek a dolgok belemásznak a játékosok fejébe. Nem könnyű a futballistáknak, amikor az újságban arról olvasnak, melyik játékost küldhetik el, vagy hogy kik lehetnek a nyári érkezők. Ilyen körülmények között nehéz a játékra fókuszálni" - fogalmazta meg kritikáját Pellegrini. Bár a chilei szerint közvetve Guardiola miatt nem lesznek idén bajnokok, a bejelentés rossz időzítéséért aligha a katalán tréner, sokkal inkább a klub vezetői és a menedzserek a felelősek. Vélhetően az sem esik jól Pellegrininek, hogy bár a klub történetének legnagyobb sikerét érték el a BL-elődöntővel, mégis fel kell adnia a kispadot.

A Manchester City kedden folytathatja jó sorozatát, hiszen a PL hétközi fordulójában a kiesés elkerüléséért küzdő Newcastle United otthonába vizitál. A Szarkák a hétvégén 3-0-s győzelmet arattak a Swansea ellen, ezzel egy hat mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériának vetettek végett, ráadásul három pontra megközelítették a már bennmaradást jelentő 17. pozíciót. 

Fogadás a végeredményre    
Newcastle Döntetlen  Manchester City
5.40 4.00 1.55
[1988973] 2016-04-19 20:45:00 Newcastle United - Manchester Cityx
[1988973] 2016-04-19 20:45:00 Newcastle United - Manchester Cityx;