Tenisz

Hazai játékos ellen kezd Babos Stuttgartban

  • hatharom.com

A magyar játékos hétfőn a német Sabine Lisicki ellen lép pályára a salakpályás stuttgarti viadalon.

Kiválóan sikerült Babos Tímea számára az év első negyede, ahogyan arról beszámoltunk, már most elérte a szezon végére kitűzött célját. Nem adott magának sok pihenőt, már Stuttgartban megkezdi az európai salakszezont. Először vesz részt ezen a tornán, világranglista 40.-ként természetesen alanyi jogon a főtáblán kezdi meg a küzdelmet. Az első fordulóban egy igazi nagyágyút, az egykori döntős Sabine Lisickit kapta. Nem indul ellene azonban rossz esélyekkel a magyar lány, a német ugyanis finoman szólva sincs élete formájában. 

Ki jut tovább?
Sabine Lisicki Babos Tímea
TippmixPro @ 1.70 TippmixPro @ 1.90

Lisicki idén mindössze öt győzelmet tud felmutatni a tíz vereség ellenében. Olyan játékosoktól kapott ki, mint Yulia Putintseva, Irina Begu, Johanna Larsson, Naomi Broady, Monica Niculescu vagy éppen Denisa Allertova. Amilyen szintet ők hoznak, azt Timi is tudja, sőt idén talán komolyabb játékerőt is képvisel náluk. A kérdés, hogy keményről a salakra való átállással miként birkózik meg. Erről beszélt is a legutóbbi sajtótájékoztatóján: 

"Nekem nagyon sok munkát jelent ez. És egy picit másféle felkészülést, mint a kemény pályás idényre. A múlt év vége óta dolgozok egy pszichológus csapattal, már eddig is sokat köszönhetek nekik. Most új terveket és célokat kell kitűzni a salakos időszakra. Főleg mentálisan kell elfogadnom, hogy most salakpálya lesz és nem kemény, gyors felület. Még több fizikai munkát igényel a felkészülés, másféle izmokat vesz igénybe. De az egész stáb felkészít arra, hogy minden szempontból készen álljak majd erre a borításra.”

Mint említettük, számára nem olyan régen fejeződött be a kemény pályás szezon, nagyjából egy hete volt a váltásra. Lisicki Charlestonban legalább zöld salakon játszott már pár meccset, bár annak a viselkedése nem hasonlítható az európai vörös salakéhoz. A hazai közönség támogatását mindenféleképpen élvezheti a német, ugyanakkor ez tavaly sem segített rajta, amikor is egy megalázó, 0-6, 0-6-os vereségbe nézett bele. A formája most még pocsékabb, ráadásul nincs is B játéka, ha nem megy neki, akkor is ugyanúgy agresszíven támad, ennek pedig általában rengeteg ki nem kényszerített hiba a vége.

Ez tipikusan egy olyan meccs, amire élőben érdemes fogadni, akkor viszont résen kell lenni. Ha Timi jól mozog, jól üt, Lisicki pedig hozza a szezonban mutatott eddigi pocsék játékát, akkor le kell csapni 1.50 felett bármire, amit a soproni lányra adnak.