Monte-Carlói tenisztorna

Nadal két év után újra Masterst nyerhet

  • hatharom.com

Vasárnap a monte-carlói tenisztorna döntőjében a francia Gael Monfils és a spanyol Rafael Nadal méri össze tudását.

A 14-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal nevét megszokhattuk már a monte-carlói 1000-es viadal döntőjében, a világranglista-16. Gael Mofilstól viszont óriási meglepetés, hogy eddig menetelt. Mindketten nagyon szeretnék ezt a trófeát, a spanyol salakkirálynak nagy lökést adhatna, hogy két év után újra sikerül Masterst nyernie, míg a francia pályafutása első igazán nagy tornagyőzelmét könyvelhetné el.

Gael Monfils-Rafael Nadal
Hatharom-tipp: 21.5 játék felett
TippmixPro @ 1.70

Monfils a szerencsével, azért nem állt hadilábon a hercegségben, hiszen egyedül az elődöntőben találkozott top 10-es játékossal, a szintén francia Jo-Wilfried Tsonga személyében. Nadalnak viszont a Dominic Thiem, Stan Wawrinka, Andy Murray trión kellett átrágnia magát, akik mindegyike komolyabb játékerőt képvisel salakon, mint Monfils bármelyik ellenfele. Persze ez semmit nem von le a gall teniszező érdemeiből, pláne, hogy jól teniszezett egész héten és szettveszteség nélkül vette az akadályokat.

Nem sok minden szól azonban La Monf mellett. Elég borzasztó, 2-11-es mérleggel bír Rafa ellen, de ami ennél is szörnyűbb, hogy karrierje alatt 23 döntőt játszott és ebből csupán ötöt tudott megnyerni. Ezek mentálisan nem segítik, ráadásul játékban is pokoli meccs vár rá, a mallorcai riválisa Murray ellen is igen minőségi tenisszel tudott továbbjutni. Egy szoros meccs azonban összejöhet ebből. Egyrészről Monfils sem fogja olcsón adni a bőrét, másrészről Nadalban is ott fog motoszkálni, hogy hosszú idő után nyerhet ismét rangos versenyt. 

Monfils és Nadal legutóbbi öt összecsapása
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Stuttgart Nadal 6:3, 6:4
2014 Australian Open Kemény Nadal 6:1, 6:2, 6:3
2014 Doha Kemény Nadal 6:1, 6:7 6:2
2012 Doha Kemény Monfils 6:3, 6:4
2011 Barcelona Salak Nadal 6:2, 6:2