Premier League

Ismét gólfesztivált hozhat a Liverpool meccse

  • hatharom.com
megosztom

A Dortmund után ezúttal az újonc Bournemouth otthonában játszhat gólgazdag mérkőzést Jürgen Klopp együttese.

Ismét gólfesztivált hozhat a Liverpool meccse.

Az év mérkőzésén van túl a Liverpool, hiszen Jürgen Kloppék csütörtökön egy fenomenális találkozót játszottak a Dortmund ellen az Európa Ligában. A három nappal korábbi ütközet hét találatot hozott, s vasárnap is megvan az esélye annak, hogy a Vörösök meccse ismét gólfesztivállal ér véget.

Merthogy a Bournemouth gárdája az utóbbi hetekben megtáltosodott, hiszen az újonc együttes az utolsó hat bajnokijából négyet megnyert, mindössze a két óriástól, a Tottenhamtől és a Manchester Citytől kapott ki, aminek köszönhetően úgy tűnik, hogy a déliek megkapaszkodnak az első osztályban. A piros-feketék mérkőzéseinek gólátlaga is egyre magasabb, köszönhetően annak, hogy Eddie Howe mester jóval nagyobb hangsúlyt fektet csapatának támadójátékára, mint korábban, ennek pedig a déli gárda védekezése a szenvedője.

Jó hír ugyanakkor a hazaiak számára, hogy a hét utolsó napján minden kulcsjátékosára számíthat a gárda fiatal mestere, vagyis gyakorlatilag a lehető legjobb összeállításában léphet pályára az újonc, ami nem egy rossz előjel a gólzáport illetően.

[1989041] 2016-04-17 14:30:00 Bournemouth - Liverpoolx

Ami a vendégeket illeti, ahogy fentebb is említettük a Liverpool csütörtökön lejátszotta az év mérkőzését a Dortmund ellen. A Vörösök a mérkőzés folyamán szinte végig kiesésre álltak, a kilencedik percben már két gól volt a hátrányuk, a továbbjutáshoz akkor minimum háromszor kellett volna betalálniuk. A második félidő derekán és ugyanez a helyzet állt fent, azonban Philippe Couthino és társai emberfeletti teljesítményt nyújtva, a 91. percben szerzett Dejan Lovren góllal végül 4-3-ra legyőzték a németeket, s kiharcolták a továbbjutást az Európa Ligában.

Sok ideig nem ünnepelhetnek a vendégek, a hét utolsó napján újabb meccs vár rájuk, amikor is végérvényesen eldőlhet, hogy a Premier League-ben van-e még keresnivalójuk. Merthogy amennyiben nem nyernek Jürgen Kloppék, úgy biztos, hogy a következő szezonban nem indulhatnak a nemzetközi kupaporondon, kivéve persze, ha behúzzák az Európa Ligát. Ennek köszönhetően tehát győzelmi kényszerben lépnek pályára a vendégek, de nagy kérdés, hogy mennyit vett ki a lábakból a csütörtöki euforikus mérkőzés.

Mind a két csapat igen nyíltsisakos találkozókat vívott az elmúlt hetekben, s mivel a hazaiak félig-meddig felszabadultan léphetnek pályára, míg a vendégeknek csak és kizárólag a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény, ezért úgy véljük, hogy a felek vasárnapi ütközete a gólokról szól majd.

Fogadás a mérkőzés góljainak számára - a     szorzói
2,5 alatt 2,5 felett
1.75 1.85
[1989041] 2016-04-17 14:30:00 Bournemouth - Liverpoolx;
megosztom