Premier League

Újabb londoni derbire készül az Arsenal

  • hatharom.com

Az Ágyúsok ezúttal a Crystal Palace ellen csatáznak, méghozzá hazai pályán.

Újabb londoni derbire készül az Arsenal.

Az Arsenal múlt heti döntetlenjének köszönhetően eldőlt, hogy Arséne Wengerék idén is letehetnek a bajnoki címről, az arany helyett innentől a bronzra kell koncentrálnia a fővárosi alakulatnak. Merthogy a két manchesteri csapat erősen ostromolja a dobogót, vagyis hiába ígérkezik keménynek az újabb londoni derbi az Ágyúsok számára, csak a győzelemmel lehetnek elégedettek.

Az elmúlt héten, a West Ham ellen 2-0-ra is vezettek Alex Iwobiék, majd végül az egy pontnak is örülhettek, hiszen Andy Carroll mesterhármasával a Kalapácsosok megfordították a találkozót. Azon a mérkőzésen egyáltalán nem klappolt a piros-fehérek védekezése, most viszont ismét remekelhetnek hátul Arséne Wenger fiai, merthogy a kapuba visszatér Petr Cech, míg a védelem közepén Per Mertesacker szereplésére is nagy esély mutatkozik.

A támadóalakzatán viszont biztosan nem változtat a francia mester, még akkor sem, ha már csak Mikel Arteta az egyetlen sérültje - többen még fizikailag nem érték utol magukat, ezért nem számít rájuk Arséne Wenger -, hiszen az Ágyúsok az utóbbi hetekben rendre sok gólt lőttek, vagyis kiszolgálták a közönséget.

[1989040] 2016-04-17 17:00:00 Arsenal - Crystal Palacex

Ami a vendégeket illeti, úgy fest, hogy a Crystal Palce kimászott a gödörből, hiszen a sorozatos zakók után az utolsó három bajnokiján veretlen maradt Alan Pardew együttese. A megszerzett öt egységre pedig nagy szüksége volt a Sasoknak, mivel megcsapta őket a kiesés szele, s noha még mindig nem dőlhetnek hátra, csodának kellene történnie ahhoz, hogy a piros-kékekkel jövőre a második vonalban találkozzunk.

Jó formában van tehát összességében a kisebbik londoni együttes, ami úgy számít nagy dolognak, hogy Alan Pardew öt meghatározó játékosára sem számíthat már egy ideje. Ezen futballisták a hét utolsó napján sem lépnek pályára, de ha az elmúlt hetek eredményeit vesszük alapul, akkor ez nem is számít olyan nagy gondnak.

Véleményünk szerint egy remek összecsapásra van kilátás az Emirates Stadionban, köszönhetően annak, hogy a vendégek félig-meddig felszabadultan léphetnek pályára. Mindezek után, illetve a felek egymás elleni eredményeiből kiindulva, úgy véljük, hogy a londoni derbi sok gólt hozhat, amelynek a végén az Ágyúsok ünnepelhetnek.

1X2 + gólszám 2,5 - a     szorzói
Hazai és több
1.85
[1989040] 2016-04-17 17:00:00 Arsenal - Crystal Palacex;