Jégkorong

Szombaton is megfricskázhatjuk a Sógorokat

  • hatharom.com

Ezúttal Bécsben küzd meg egymással az osztrák és a magyar férfi jégkorong-válogatott.

- Fotó: Mudra László

Sikerült! Zsinórban harmadjára is legyőzte az oroszországi A-csoportos világbajnokságra készülő magyar férfi jégkorong-válogatott Ausztriát. A Tüskecsarnokban rendezett pénteki találkozón Rich Chernomaz együttese pazarul teljesített, és teljesen megérdemelten nyert még ilyen különbséggel is nyugati szomszédaink ellen.

Pedig négy újoncot is avatott Magyarország, mégis négy perc leforgása után már 2-0 állt az eredményjelzőn, köszönhetően Vas Márton, illetve Sofron István góljainak. A folytatásban is a magyar alakulat diktálta a tempót, és az élete első válogatott meccsén jégre lépő Terbócs István is beköszönt, így gyakorlatilag a 13. minutumba el is dőlt a találkozó. A második harmadban már jobban játszottak a vendégek, azonban így sem forgott veszélyben a hazai kapu, sőt Galló Vilmos révén tovább növeltük az előnyünket. A záró etapban a sok ütközés dominált, komoly helyzetet egyik fél sem tudott kialakítani, így végül 4-0-ra nyert válogatottunk.

Fogadás a mérkőzés góljainak számára -  
5,5 alatt 5,5 felett
1.70 1.90

A nagyon erős kezdés és a remek védekezés meghozta gyümölcsét, hiszen egy percig sem forgott veszélyben a sikerünk. A szombati meccs viszont más lesz, hiszen egyrészt Hári János csuklósérülés miatt biztosan nem játszik, de a csapat is szinte teljesen kicserélődik. Ezt Rich Chernomaz nyilatkozta a pénteki mérkőzés után, hiszen Bécsben azok a játékosok kapnak nagyobb szerepet, akik a Tüskecsarnokban nem léptek jégre.

Ezeknek köszönhetően pedig vélhetően teljesen más lesz a játék képe, igaz, jó alapot rakott le a válogatott, amit a pénteken kimaradók tovább építhetnek. Véleményünk szerint ezúttal az osztrákoknak állhat majd a zászló, de összességében háromesélyben nem is éri meg fogadni a találkozóra. Úgy véljük, hogy a péntekinél egy jóval kiegyenlítettebb találkozó lesz a szombati, így szinte biztos, hogy ezúttal is kevés gólt hoz az ütközet, avagy ismét érdemes lehet kevés találatra fogadni.

Fogadás a mérkőzésre háromesélyben -  
Ausztria Döntetlen Magyarország
2.40 4.20 2.25