Debrecen

Hová lettél, Adamo?

A Debrecen francia támadója nyáron visszatért a Cívisvárosba, ám egyelőre alig játszik. Miért?

Kilenc meccsen egyetlen gólpasszig jutott Adamo Coulibaly idén a Debrecenben, ráadásul meccsenként átlagosan 39 percet volt a pályán úgy, hogy egyszer sem játszotta végig az adott találkozót. Az elmúlt hetekben már az NB III-as DVSC-DEAC keretében tűnt fel a francia támadó, akinek sorsa erőteljesen kérdéses ezek után.

Azt nem nehéz észrevenni, hogy ez a Coulibaly már nem az a játékos, aki a Debrecent egészen a Bajnokok Ligája-csoportköréig repítette. 34 évesen fizikailag már nemigen veszi fel a versenyt a honi védőkkel, ráadásul súlyfelesleggel is küzd. Hétvégén azért megszerezte első gólját visszatérése után, a harmadosztályban talált be a Somos SE kapujába, ráadásul a meccset is végigjátszotta.

Coulibaly gyenge formája nem lehet véletlen, hiszen az átigazolási szezon végeztével, november elején került a Cívisvárosba, ám azért csak ilyen későn, mert sokáig nem tudott megegyezni a fizetéséről Szima Gáborékkal. Apropó, fizetés... Talán nem lövünk hatalmas bakot, ha azt mondjuk, a játékos jelenleg jóval a debreceni átlag felett keres, amely állítólag feszültséget is okoz az öltözőben, hiszen teljesítmény emögött nincsen.

Eközben a Debrecennek égető szüksége lenne egy jó támadóra, hiszen Takács Tamáson kívül támadó utoljára február 20-án volt eredményes a bajnokságban.

A Debrecen 29 forduló elteltével harmadik az OTP Bank Liga tabelláján, és harcban állnak még az európai kupaindulást jelentő első öt hely valamelyikéért.

184980