Férfi kézilabda

Jöhet az év első csúcsrangadója

Ezen a hétvégén rendezik a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét Debrecenben, amelynek első elődöntőjét szombaton 12:00-tól a MOL-Pick Szeged játssza a Mezőkövesdi KC-val, míg a másik ágon az MVM Veszprém mérkőzik meg a Balatonfüredi KSE-vel 14:00-tól.

Az egyenlőség jegyében ebben az évben semleges pályán kerül megrendezésre a férfi kézilabdázók Magyar Kupa négyes döntője, ahol a két topcsapat mellett a Balatonfüred és a Mezőkövesd szerepel majd. Természetesen a fináléba a Veszprém és a Szeged együttesét várja mindenki, ismerve a honi erőviszonyokat, elképesztően nagy szenzációnak kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy ne a klasszikus párharcot látnák a döntőben. 

"A Magyar Kupa négyes döntője mindig különleges torna, amely alatt egy meccsen bármely csapat legyőzheti a másikat" - nyilatkozta Xavi Sabaté, a Veszprém vezetőedzője.  "Az első mérkőzést az ellen a Balatonfüred ellen játsszuk, amely egy nagyon fiatal és tehetséges csapat, ráadásul vannak tapasztalt játékosai is. Biztos vagyok benne, hogy keményen kell majd küzdenünk azért, hogy legyőzzük őket Egy találkozón fog eldőlni a döntőbe jutást, nem lesz könnyű dolgunk, de remélem sikerül. A Szeged és a Veszprém a favorit a fináléban való részvételre, de ehhez mindkét csapatnak előbb a pályán kell bizonyítania".

A veszprémiek csapatkapitánya, Nagy László is óvatosan fogalmazott, de azért szintén Veszprém-Szeged döntőt vizionál."Az elsődleges célunk a döntőbe jutás, majd pedig megvédeni a címünket. Azt gondolom, hogy egy ilyen szintű csapat, mint a Veszprém csakis erre törekedhet. Nem szabad lebecsülni egyetlen ellenfelet sem, hiszen Magyarország talán négy legjobb csapata mérkőzik meg. A Balatonfüred csapatában rengeteg fiatal tehetség szerepel, akik közül többen bemutatkoztak már a felnőtt válogatottban is. A fiatalos lendületük okozhat némi kellemetlenséget nekünk, de nem szabad, hogy ez nagy problémát jelentsen számunkra. A döntőbe várom tehát magunkat, és vélhetően a másik ágról a Szeged fog továbbjutni. A Szeged – Veszprém mérkőzéseknek pedig mindig van egy külön pikantériája, úgyhogy nem lesz könnyű dolguk" - fogalmazott a világklasszis átlövő. 

Szegedi részről a bombaformában lévő Ancsin Gábor fejtette ki várakozásait a debreceni négyes döntőről. A válogatott átlövőt a szegedi szurkolók a hónap legjobb játékosának választották, a válogatott franciaországi vendégjátéka alkalmával pedig nyolc gólig jutott. "Mostanában jól jön ki a lépés, remélem, ezt át tudom menteni a Magyar Kupa-döntőre is, mert a Veszprém ellen is fontos lenne gólokat szerezni. Úgy gondolom, hogy – nem lebecsülve az elődöntős ellenfeleket – Szeged–Veszprém finálé lesz a Főnix Csarnokban" - mondta a balkezes átlövő. " Nehéz lesz a hétvége, de a mi csapatunk nagyon együtt van, és ez az egyik legfontosabb dolog a sportban".

Férfi Magyar Kupa, négyes döntő, Debrecen, Főnix-csarnok
Április 16., szombat, elődöntők
MOL PICK SZEGED-MEZŐKÖVESDI KC
BALATONFÜREDI KSE-MVM VESZPRÉM
Április 17., vasárnap:
A 3. helyért
Döntő