Európa Liga

A Liverpool elkerülte a Sevillát

megosztom

Pénteken sorsoltak az Európa Ligában is: az elődöntőben a Liverpool a Villarreallal, a Sahtar Donyeck pedig a Sevillával találkozik.

A pénteki nyoni sorsoláson eldőlt, hogy a legutóbbi két kiírás győztese, a Sevilla, valamint a Liverpool is idegenben kezdi meg az elődöntős párharcot.

A Sahtar és a Sevilla a 2006/07-es idényben már találkozott az akkor még UEFA Kupa néven futó sorozatban: a nyolcaddöntőben a 2-2-es első felvonást követően a visszavágón 2-1-re vezetett a hazai pályán szereplő ukrán csapat, ám a 94. percben a spanyolok kapusa, Andrés Palop egyenlített, s végül hosszabbításban a Sevilla jutott tovább.

A Villarreal a legutóbbi tíz mérkőzésén nyeretlen angol csapatok ellen, ezekből a találkozókból hat döntetlen mellett négyet elvesztett. A Mersey-parti együttessel még nem találkozott a Villarreal.

Az elődöntő első meccseit április 28-án, a visszavágókat május 5-én játsszák. A finálét - amelyben a második párharc továbbjutója lesz a pályaválasztó - május 18-án a bázeli St. Jakob Parkban rendezik.

Ki nyeri az Európa Ligát?    
Liverpool 2.65
Sevilla 2.85
Villarreal 4.40
Sahtar Doneck 6.75
megosztom