Európa Liga

Nem lengetjük a fehér zászlót - Jürgen Klopp

1-1-es állásról folytatódik csütörtökön a Liverpool és a Borussia Dortmund Európa Liga negyeddöntője. Az angolok a hazai pálya előnyében, a németek csapatuk minőségében reménykednek.

A dortmundi találkozó végeredménye egyértelműen a Liverpool számára kedvezőbb, hiszen az idegenben rúgott gól mellett még hátrányba sem került. Innentől kezdve már egyértelműen kiemelt fontosságúvá lépett elő az Európa Liga a Vörösöknek, hiszen ha a sikerül túljutniuk a Dortmundon, gyakorlatilag a sorozat esélyesévé lépnek elő. A liverpooliakat irányító Jürgen Klopp ennek megfelelően igen elszántan nyilatkozott a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón. 

"Nem hiszem, hogy elértük a határainkat a múlt héten, mint ahogyan a Dortmund sem. Talán páran úgy vélték, a BvB-nek könnyebb dolga lesz. Helyzeteket dolgoztunk ki és nem csak védekeztünk. Erre készülünk ezúttal is, megtalálni az egyensúlyt a támadás és a védekezés között. El kell felejtenünk az első mérkőzést és csütörtök este egy új csatára kell készülnünk. Nem fogjuk feltartani a fehér zászlót. A Dortmund tud jobban játszani, de mi is" - nyilatkozta Klopp, aki arról is beszélt, hogy még nem döntötte el, hogy a csatársorban ki juthat majd szóhoz kezdőként, mivel Origi és Sturridge is igen jó formát mutatott az elmúlt meccseken. "Ez mindig nehéz döntés, de ez most az a pillanat, amikor nem nagyon tudsz rosszul választani, mert mindenki jó passzban van". 

Az angolok középpályása, James Milner a szurkolók erejében bízik, a rutinos válogatott játékos külön kiemelte, hogy az Anfield Roadon különleges hangulat uralkodhat majd csütörtökön. 

"Minden játékos nagy meccseken, kiváló atmoszférában akar játszani. Nagyon fontos számunkra ez az este, bárhogyan is alakuljon. Ha a legrosszabb következik be és korán gólt kapunk, a szurkolók buzdítása újra visszalök majd minket a mérkőzésbe. Sikerült elcsendesítenünk a drukkereiket, de így is remek volt odakint a hangulat. Remélhetőleg hasznot tudunk húzni belőle, hogy ezúttal saját otthonunkban játszhatunk" - fogalmazott Milner. 

[2205062] 2016-04-14 21:05:00 Liverpool - Borussia Dortmundx

A németek érhetően csalódottak voltak az első mérkőzésen elért 1-1 után, de nem tettek le a továbbjutásról, ráadásul az előző körben a Tottenham ellen idegenben is nyerni tudtak.  "A Liverpool nagyon erős csapat, ami egyértelművé vált az első meccsen is. Most újra megbizonyosodhatunk róla, de reméljük, hogy jól jövünk ki a párharcból". - mondta Thomas Tuchel, aki ezen a találkozón sem számolhat Neven Szuboticcsal, a védelem oszlopával. 

A bukmékerek szerint - ha egy hajszállal is - de továbbra is a Dortmund ennek a párharcnak az esélyese, hiszen a fekete-sárgák elődöntőjére fizetnek kevesebbet. Ugyanakkor a németek csak egy győzelemmel vagy egy sokgólos döntetlennel léphetnek tovább, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak. Az Anfield Road közönsége és Jürgen Klopp személye viszont mindenképpen a hazaiak mellett szól. Kérdés, vajon ki örül a végén? 

Ki jut tovább?    
Dortmund Liverpool
1.78 1.90
[2205062] 2016-04-14 21:05:00 Liverpool - Borussia Dortmundx;