Monte-Carlói tenisztorna

Federer, most vagy soha!

  • hatharom.com

A világelső Novak Djokovics kiesésével megnyílt az út a svájci géniusz előtt, hogy pályafutása során először elhódítsa a trófeát a hercegségben.

Bombameglepetésekkel vette kezdetét a salakszezon, nem élte ugyanis túl az első meccsét Monte-Carlóban a címvédő Novak Djokovics és a hatodik kiemelt Tomás Berdych sem. Előbbi a cseh Jiri Vesely, utóbbi a bosnyák Damir Dzumhur ellen maradt alul. Természetesen a nagyobb szenzáció a szerb világelső búcsúja volt, "Nole" 2013-ban kapott ki legutóbb ennyire korán egy tornán. Az ő kiesésével hosszú idő után már a verseny elejétől kezdve nyitott csata várható, hiszen a többi esélyes sikerrel vívta meg a meccsét a legjobb 32 között.

Djokovics negyedében különösen érdekesen alakulhatnak a dolgok, hiszen Vesely mellett a francia Gael Monfils, a belga David Goffin és a spanyol Marcel Granollers van még versenyben. Közülük egyedül a gall járt már az elődöntőben Monte-Carlóban (2015), de Goffin is nagy formában van, a második két játékosnak pedig ez óriási sansz, hogy valami nagyot alkosson. A felső ág másik dekádjában találjuk Roger Federert, akinek így minden esélye megvan, hogy döntőt játsszon és karrierje során először elhódítsa a trófeát a hercegségben. Játszott ő már itt négy finálét is, de a végső siker valahogy mindig elmaradt, legtöbbször természetesen a salakkirály Rafa Nadal babrált ki vele. Nem lesz azért egyszerű dolga a svájcinak, a harmadik fordulóban a nagy formában ütögető Roberto Bautista-Agut vár rá, míg a negyeddöntőben a Lucas Pouille-Jo-Wilfried Tsonga meccs győztese. 

ATP Monte-Carlo
Hatharom-tipp: Roger Federer nyeri a tornát
Odds: 4.33

Az alsó ágon nehezebb jósolni, hiszen Berdychet leszámítva mindenki versenyben van még, aki számít. Összejöhet egy Nadal-Stan Wawrinka és egy Milos Raonic-Andy Murray negyeddöntő. De ehhez kemény meccseket kell megnyerniük, főleg a spanyol klasszisnak lesz nehéz feladata az osztrák Dominic Thiem ellen. Az alsó ágról éppen ezért végső győztest nem érdemes választani. Federernek elég lesz egyikükkel megharcolni, ha bejut a döntőbe, addig pedig maximum egy top 10-es játékossal találkozhat.