FA Kupa

A WHU kibabrálhat a Vörös Ördögökkel

  • hatharom.com

A Kalapácsosok hazai pályán búcsúztathatják a Manchester United együttesét az FA Kupa negyeddöntőjében.

A WHU kibabrálhat a Vörös Ördögökkel.

Az idei szezonban a West Ham és a Manchester Unied eddig kétszer találkozott egymással, s mindkétszer döntetlenre végeztek a felek. Az FA Kupában napra pontosan egy hónapja ütköztek meg az Old Traffordon, amikor is a londoniak álltak közelebb a továbbjutáshoz, hiszen Dimitri Payet góljával a 83. percig vezettek, azután jött Anthony Martial, és kiharcolta az újrajátszást.

A Kalapácsosok összességében jól hangoltak a szerdai mérkőzésre, hiszen az Arsenal ellen 0-2-ről álltak fel, meg tudták fordítani a mérkőzést, azonban végül meg kellett elégedniük a döntetlennel. Noha Slaven Bilicék ennek a reminek köszönhetően az utolsó négy tétmeccsükön rendre ikszeltek, a bordó-kékek jó formában vannak, hiszen legutóbb február elején szenvedtek vereséget, azaz immáron 10 tétmérkőzés (!) óta veretlenek.

A hazaiak pedig a legjobb formában lévő játékosaikkal állhatnak fel a hétközi találkozón, hiszen igaz, hogy hiányzik majd sérülés miatt Diafra Sakho és James Collins, azonban perpillanat egyikük sem férne be a kezdőbe. Csatárposzton a hétvégén az Arsenal ellen triplázó (!) Andy Carroll perpillanat az első számú opció, míg a walesi védő, ha egészséges, akkor sem számít mostanság stabil kezdőnek Slaven Bilicnél.

[2203395] 2016-04-13 20:00:00 West Ham United - Manchester Unitedx

Ami a vendégeket illeti, a Manchester United két győztes mérkőzést követően 3-0-ra kapott ki a Tottenham otthonában vasárnap. A Vörös Ördögök a mérkőzés teljes egészében gyengén futballoztak, egy-két fellángolásuk volt, ugyanakkor a 70. percig jól tartották magukat. Azután viszont kevesebb, mint hat minutum alatt megadták magukat, s kiütéses vereség lett a vége.

A zakónak köszönhetően távolabb kerültek a Bajnokok Ligája selejtezőt érő negyedik pozíciótól, ráadásul a hétvégi meccsen megsérült az a Timothy Fosu-Mensah, aki az utóbbi hetekben jól teljesítményt nyújtott. Helyettese az a Matteo Darmian lehet szerdán, aki egyre gyengébb formában futballozik, a hétvégi vereségben is jócskán benne volt. Öröm az ürömben, hogy a hírek szerint Wayne Rooney hosszantartó sérülése után a kezdőcsapatban kaphat helyet, azonban nagy kérdés, hogy ennyi kihagyás után hogyan teljesít majd egy ilyen fontos mérkőzésen.

A felek közül perpillanat egyértelműen a londoniak vannak jobb formában, ráadásul az Upton Parkban léphetnek pályára, hazai környezetükben pedig pazarul teljesítenek idén Slaven Bilicék. Ezen kívül a házigazdák jóval egységesebbek és stabilabbnak tűnnek, továbbá lényegesen stílusosabban is futballoznak, avagy egyáltalán nem lenne meglepő, ha végül a WHU kiharcolná a továbbjutást a Manchester Uniteddal szemben.

Ki jut tovább? - A     szorzói
West Ham Manchester United
1.75 1.85
[2203395] 2016-04-13 20:00:00 West Ham United - Manchester Unitedx;