Darts

Tényleg ennyire esélyes Taylor és Van Gerwen? - szakértői tippek és vélemények

Belfastban folytatódnak a Premier League küzdelmei, a PDC Hungarian Fan Club adminjai pedig ismét kifejtették véleményüket a mérkőzésekkel kapcsolatban, illetve a jól megszokott tippelés sem maradt el.

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Robert Thornton Döntetlen Peter Wright
3.75 @ TippmixPro 4.65 @ TippmixPro 1.55 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Ezúttal Thortonnak lesz nehéz napja (két meccset játszik) - kezdte az est első mérkőzésének elemzését a magyar bajnok Székely "Penge" Pál. - Az esélytelenek nyugalmával, majdhogynem tét nélkül kell játszania, hiszen csak matematikai esélye van bejutni a legjobb négybe (ha minden mérkőzését nyeri akkor lesz 16 pontja). Ezzel szemben Wrightnak minden esélye megvan a rájátszásra, ha most nyer. Pál szerint idén Wright ezt már nem akarja elbaltázni, és bár hátsó pályáról nehezebb dolga lesz, de legyőzi Thortont. Barta Zsolt is felhívta arra a figyelmet, hogy az idősebb skót elkezdhetett buliból játszani, ilyenkor pedig iszonyatosan veszélyes tud lenni, hiszen nincsen rajta teher. Éppen ezért a csapatból egyedüliként Zsolt Thornton győzelmét várja, bár hozzátette, hogy Wright konstans jobb teljesítményt nyújt, jelen pillanatban magasabb játékszintet képvisel, de azt sem szabad elfelejteni, hogy az első meccsük döntetlennel zárult. Vereczkey Lajos, a Sport TV szakkommentátora éppen Wright kiegyensúlyozottsága miatt voksolt a kakastaréjú játékosra, de fontosnak tartotta kiemelni, hogy Thornton az utóbbi időben meglepően jól teljesít, és az a gyenge játék, ami a torna első fázisában jellemezte, már a múlté. A Sport TV másik szakkommentátora, Ziegenhám Medárd olyannyira tanácstalan volt ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy tippjét (Wright nyer) egyszerűen azzal indokolta, hogy nem szeretné, hogy Neumajer Krisztián - az ifjúsági Európa-bajnok Neumajer Kitti édesapja - megharagudjon rá... De a viccet félretéve hozzátette, Wrightnak nagy szüksége van a győzelemre, hiszen az elkövetkezendő két fordulóban a Taylor, Van Gerwen, Anderson trióval kell majd megküzdenie.

Tippek a Robert Thornton-Peter Wright meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Thornton Wright Wright Wright Wright

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Raymond van Barneveld Döntetlen Phil Taylor
4.20 @ TippmixPro 4.70 @ TippmixPro 1.45 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Ismét Székely "Penge" Pál vállalta magára a mérkőzés felvezetését. Thorntonhoz hasonlóan Barneveldnek is létfontosságú ez a nap, így ez a mérkőzés is. Még van esélye a négybe jutni, ha megnyeri mindkét meccsét. 2014-ig nem tudott Taylor ellen nyerni a Premier League-ben, és akkor is „csak” a rájátszásban, viszont 2015-ben háromszor is felülmúlta, illetve idén már egyszer. Pál úgy gondolja, Taylor biztosan szeretne visszavágni, és megőrizni az első helyét a tabellán, miután nagyon jól játszik, így ezt meg is fogja tenni. Barta Zsolt szerint nem kérdés, hogy Taylor van jobb formában, és szeretne revansot venni, de megjegyezte, hogy Barney is nagyon kaparni fog. Zsolt véleménye szerint a holland számára ezen a meccsen eldől, hogy ott lehet-e még a legjobb négy között vagy sem. Vereczkey Lajos vacillált a döntetlen és Taylor között, végül utóbbi mellett tette le a voksát. Tippjét azzal indokolta, hogy az angol nagyon erős ebben a szezonban, és úgy érzi, hogy nagyon rápihen ezekre a Premier League-fordulókra, hiszen a major tornákon kívül más versenyeken alig indul el - ellentétben a riválisaival. De hozzátette még, ez mindig egy nagy rangadó, és itt különösen igaz, hogy a pillanatnyi forma dönt. Ziegenhám Medárd most nem érez olyan átütőerőt Barney-ban, mint tavaly ilyenkor, és Taylor-fanként nem tippelhet másra egy ilyen derbin, mint The Powerre.

 Tippek a Raymond van Barneveld-Phil Taylor meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Taylor Taylor Taylor Taylor Taylor

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
James Wade Döntetlen Adrian Lewis
2.60 @ TippmixPro 4.25 @ TippmixPro 1.95 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Ez tűnik a nap egyik legszorosabb meccsének, szakértőink közül többen is úgy vélekedtek, hogy itt bizony pontosztozkodás lesz. Vereczkey Lajos szerint Wade stabilan játszik idén, sokkal kiegyensúlyozottabb és meggyőzőbb, mint Lewis, de fordított felállásban valószínűleg Jackpotra tenne, így most ikszet vár. Székely "Penge" Pál úgy véli, hogy a pontegyenlőség miatt ez egy különösen érdekes meccs lesz, hiszen aki itt nyer, az megléphet a másiktól. Nagy harcot vár, ő is úgy gondolja, hogy Wade a kiegyensúlyozottabb, Lewis ráadásul hátsó pályáról az utóbbi időben nem tud igazán jól játszani. A statisztikai guru Barta Zsoltnál is döntetlenre jött ki az egyenlet: Lewis az előző héten rettentően játszott, Wade pedig a második meccsén tette ezt. A hétvégén a Players Championship keretén belül mindketten egy első és egy második körös vereséget tudtak felmutatni, annyi a különbség, hogy Lewis dobott egy 9 nyilast. A három iksz mellett két tipp érkezett még Lewisra. A Jackpot-fan Bata Józseftől mondhatni ez a papírforma, Ziegenhám Medárd pedig egyszerűen nem szeretne rosszban lenni kollégájával.

Tippek a James Wade-Adrian Lewis meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Döntetlen Lewis Döntetlen Döntetlen Lewis

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Michael van Gerwen Döntetlen Gary Anderson
1.60 @ TippmixPro 4.45 @ TippmixPro 3.60 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Van Gerwen a hétvégén belefutott a Players Championship ötödik állomásán a döntőben egy nagyon image romboló 6-0-s vereségbe, és Székely "Penge" Pál úgy véli, emiatt most forr az indulat a hollandban, és oda akar pörkölni. Nagyon jól játszik, így szerinte Van Gerwen meg is nyeri ezt a meccset. Vereczkey Lajos is a hollandra voksolt, méghozzá elsősorban az első pálya miatt, illetve mert szerinte MvG biztosan nagyon kapaszkodni akar Taylorra. Barta Zsolt Anderson-fanként az előző fordulóban az arany középutat választotta, és ikszre tippelte a skót meccsét Taylor ellen. Akkor ez a taktika nem jött be, így most más módszerhez nyúlt, a "célpesszimizmushoz", tehát a holland sikerére tippelt. Kiemelte azonban ismét, hogy Garynél jelenleg két jobb formában lévő játékos van, az egyik Taylor, a másik Van Gerwen, és előbbi ellen láthattuk, hogy milyen szépen összezuhant. Ezt Bata József is megemlítette, illetve hozzátette, hogy Van Gerwen is képes kiesni a meccsből, még ha ezt nem is kamerák előtt tette, hanem a Players Championshipen. Ezért ő egyedüliként a csapatból szembe ment a többiekkel, és döntetlenre tette ezt a derbit, amit többen is úgy gondolnak, hogy a nap rangadója lesz.

Tippek  a Michael van Gerwen-Gary Anderson meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Van Gerwen Döntetlen Van Gerwen Van Gerwen Van Gerwen

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Raymond van Barneveld Döntetlen Robert Thornton
1.85 @ TippmixPro 4.30 @ TippmixPro 2.85 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Azért nehéz meccs, mert egy mérkőzést már mindketten játszanak előtte - kezdte az elemzést Vereczkey Lajos. Barney ezen az estén fog szembesülni vele, hogy nincs már igazán jó esélye a rájátszásra, Thornton pedig tét nélkül állhat oda ehhez a meccshez is. Lajos tippje így kettes, szerinte a skót szerzi meg a két pontot. Székely "Penge" Pál máshogyan gondolkozott, szerinte legyen bármi is az eredmény Barney első meccsén, ha kikap, akkor sem adja fel, mert nagy küzdő, ha pedig nyer, akkor plusz motivációt jelent számára, hogy közelebb került az elöl lévőkhöz, így mindenféleképpen a holland sikerét várja. Mint ahogyan Ziegenhám Medárd is, aki továbbra is úgy véli, hogy hiába a fellángolások Thorntontól, ő a nyolcból a leggyengébb láncszem. 

Tippek  a Raymond van Barneveld-Robert Thornton meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Döntetlen Barneveld Barneveld Thornton Barneveld