Bajnokok Ligája

Ha gólt kap, kiesik a Real?

Borzasztóan nehéz dolga lesz a Real Madridnak, nem kaphatnak gólt a kiválóan kontrázó Wolfsburg ellen.

A mérkőzéseket mindkét nap ÉLŐ szöveges tudósításban közvetítjük!

Brutálisan nehéz visszavágó vár a Real Madridra a Wolfsburg ellen. Noha az első találkozón a spanyolok domináltak húsz percig, a Wolfsburg talált be kétszer Navas kapujába, így az előny a németeknél van, ráadásul gólt sem kaptak Hecking fiai. A legtöbb vélemény szerint az a kérdés csupán, hogy a Wolfsburg betalál-e Madridban is, mert ha igen, a stabil, masszív védelmük négyszer biztosan nem kapitulál még Cristiano Ronaldóék ellen sem.

"Egy gól elég lenne? Igen, de szerintem csak akkor, ha mi találunk be először. Nehéz meccs lesz, annyi szent. Volt időnk felkészülni és szeretnénk ugyanúgy egységesen jól játszani, ahogyan az első mérkőzésen. Egymást segítve, egymásért harcolva kell túljutnunk a Real Madridon. Vendégként még nehezebb dolgunk lesz, nem fogunk majd annyiszor helyzetbe kerülni, de azok közül muszáj legalább egyet értékesítenünk" - nyilatkozta a hétfőn Vieirinha, aki szenzációsan játszott az első mérkőzésen.

A németek már lemondtak arról, hogy a bajnokságban harcolják ki a BL-szereplést, hiszen a Farkasok lemaradása igencsak tetemes a negyedik helytől, ennek szellemében néhányan pihenőt kaptak a hétvégi bajnokin.

[2205023] 2016-04-12 20:45:00 Real Madrid - Wolfsburgx

A Real Madridnál is csak a padon foglalt helyet például Kroos, Bale és Marcelo, de akik pályán voltak, azok sem szenvedtek nagyon, az Eibar ellen simán nyert a Real. "Különleges este lesz a keddi mindenkinek, aki valamilyen minőségében ott lesz a Bernabeúban. Remélem, szenzációs hangulat lesz, a 80 ezer szurkoló pedig segít majd a továbbjutásban. Nagyon izgatott vagyok a meccs miatt" - mondta Cristiano Ronaldo, aki csak egy lesgólig és kihagyott ziccerig jutott a Volkswagen Arénában.

"Mindenki bízik bennünk és bízik egymásban is. Viszont tökéletesen kell játszanunk, nem hibázhatunk, nyugodt, hideg fejjel kell végig futballoznunk. Veszélyesen kontrázik a német csapat, de kezdeményeznünk kell" - fejezte be a portugál klasszis.

A kétgólos előny nagyon meggyőzőnek tűnik, ráadásul a spanyol csapat 1987 óta nem állt fel kétgólos hátrányból. Azóta háromszor kerültek ekkora deficitbe az első mérkőzésen, de mind a Liverpool, mind a Barcelona, mind a Dortmund végül továbbjutott a hispánok ellen.

A Real Madrid mérlege az utóbbi tíz évben, amikor hátrányba kerültek
Ellenfél & Szezon Első mérkőzés Összesítés
Arsenal - 2005/06 0-1 0-1
Roma - 2007/08 1-2 2-4
Liverpool - 2008/09 0-4 0-5
Lyon - 2009/10 0-1 0-1
Barcelona - 2010/11 0-2 1-3
Bayern Munich - 2011/12 1-2 3-3 (lost on pens)
Dortmund - 2013/14 1-4 3-4
Juventus 2014/15 1-2 2-3

A csapatoknak egy-egy védőt kell nélkülözniük, Varane és Jung sérülés miatt nem játszhat.

A madridi csapat nem játszhat időhúzásra, nem tartalékolhat az első harminc percben. Minél hamarabb, minél több gólt kell szerezniük, hogy egy esetleges német gól se borítsa össze terveiket. Biztosak lehetünk benne, hogy azonnal nekiesik majd a Real a Wolfsburgnak, és szerintünk már félidőre a hazaiaknál lesz az előny.

hatharom.com-tipp: A Real Madrid vezet félidőben
TippmixPro @1.50
[2205023] 2016-04-12 20:45:00 Real Madrid - Wolfsburgx;