Premier League

Londoni derbit nyerhet az Arsenal

  • hatharom.com

Az Ágyúsok visszavághatnak a West Ham együttesének az őszi, hazai vereségért.

Londoni derbit nyerhet az Arsenal.

A hétvége egyik leginkább várt Premier League mérkőzésére szombat kora délután kerül sor az Upton Parkban, amikor is a hatodik pozícióban lévő West Ham a harmadik helyen tanyázó Arsenalt fogadja. A felek őszi meccsén a Kalapácsosok nyernek, amiért most Arséne Wengerék visszavágnának.

Erre pedig minden esélyük megvan az Ágyúsoknak, hiszen az utóbbi időben kiváló formában vannak. A piros-fehérek ugyan kiestek a Barcelona ellen a Bajnokok Ligájából, de azt követően az Everton, majd a Watford ellen is tökéletesen játszottak. A támadókra és a védőkre sem lehet panasz, hiszen ezen találkozók alkalmával hatszor találtak be Arséne Wengerék, míg egyetlen gólt sem kaptak. Mindez pedig úgy számít igazán nagy dolognak, hogy több meghatározó játékosára sem számíthat a francia mester. A szombati találkozót speciel heten hagyják ki a vendégek közül, de amíg a bombaformában lévő Alex Iwobi és Mohamed El-Nenny bevethető, addig gond egy szál se, hiszen a fiatal titánok eddig élnek a bizalommal.

[1989039] 2016-04-09 13:45:00 West Ham United - Arsenalx

Ami a hazaiakat illeti, a West Ham február közepétől március elejéig négy találkozót is nyerni tudott zsinórban, azonban az utolsó három tétmeccsén nem tudott győzni, igaz, nem is kaptak ki Slaven Bilicék. A remik a védelem gyengélkedésének köszönhetők, hiszen amíg elöl Dimitri Payeték rendkívüli módon termelik a gólokat, addig a bordó-kékeket utolsó két meccsükön négyszer is mattolták, pedig korábban éppen a védelmének stabilitásáról volt híres a WHU.

Noha még sok van hátra a Premire League-ből, és a West Hamnek bőven van esélye a Bajnokok Ligája selejtezőt érő negyedik helyet elcsípni, vélhetően Slaven Bilic néhány helyen változtatni fog a kezdőcsapatán és a jövő heti, Manchester United elleni FA Kupa meccsre tartalékol. Merthogy a hazaiaknak a négy közé jutás lesz a tét a szerdai ütközeten, s ha legyőznék a Vörös Ördögöket, akkor reális esélyük lenne elhódítani a legrangosabb angol kupasorozat trófeáját, mivel az elődöntőben az Evertonnal, míg a döntőben a Watford-Crystal Palace meccs győztesével találkoznának a Wembleyben.

A felek formája alapján, illetve az eddig elhangzottak alapján is a vendégek felé billen a mérleg nyelve, s mivel Arséne Wengerék még nem tettek le a bajnoki címről, így nem is hibázhatnak szombaton. Véleményünk szerint nem is fognak, vagyis úgy gondoljuk, hogy az Arsenal visszavág a West Hamnek az őszi vereségért, és zsinórban hatodjára (!) is beveszi az Upton Parkot.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
West Ham Döntetlen Arsenal
3.65 3.40 1.96
[1989039] 2016-04-09 13:45:00 West Ham United - Arsenalx;