Tipp

Ideje pihenni, Timi!

  • Cesc18

Jelena Ostapenko jelentheti a végállomást a magyar teniszezőnek Katowicében.

Jelena Ostapenko-Babos Tímea
Hatharom-tipp: Ostapenko
TippmixPro @ 1.55
Eddig éri meg: 1.48
Téterősség: 6/10

A világranglista-39. Babos Timi a vasárnap Miamiban megvívott páros döntő után Lengyelország felé vette az irányt. Bátor vállalás volt, hiszen a két amerikai tornán egyaránt jól szerepelt, így meglehetősen fáradtan érkezett Katowicébe, és akkor még az időeltolódással is harcolnia kell. Két nehéz szülésen van túl, Jasika Maleckovát és Viktorija Golubicot is nehezen küzdötte le. Íme a mérkőzések utáni nyilatkozatai, amelyeket a babostimea.hu-nak adott:

"Őszintén bevallom, rendkívül fáradt vagyok. Hosszú út volt Miamiból, az időeltolódás sem egyszerű. Így ma a játék sem volt könnyű. Ennek ellenére tisztában vagyok azzal, hogy ez az utolsó versenyem egy kisebb pihenő és a salakpályás felkészülésem előtt. Mindent megteszek azért, hogy jól szerepeljek. Küzdök a héten, ahogyan csak tudok. Remélem, bírni fogom sokáig” - mondta a Maleckova elleni meccse után. Ugyanerről beszélt a Golubic ellen kiharcolt kínkeserves továbbjutása után is: "Az ezer százalék, hogy nem vagyok top formában…Viszont küzdök, ahogyan tudok. Remélem, ez még kitart néhány meccs erejéig. Ezen a pályán a szokásostól eltérő tervvel és taktikával kell játszani. A szervám sem működött igazán, ahogyan tegnap sem. Azt hiszem, hogy a jetlag és az elmúlt napok fáradtsága nem segíti a játékom ritmusát. De próbálkozom, csinálom a dolgom. Örülök, hogy nyerni tudtam. Holnap egy új esély arra, hogy jól teniszezzek”

Megszólalt az édesapa is: "Timi ezen a meccsen igazi sportemberi erényeket csillogtatott. Fantasztikus küzdeni akarás jellemezte. Helyenként rosszul, nagyon rosszul játszott. De ez érthető is. Miami után meg kell küzdenie az időeltolódással és a lassú, puha pályával is. Ma szintén érződött a fizikai és szellemi fáradtság. De 1:6 után sem adta fel. A döntő szettben 3:0-ig már helyenként jól is játszott. Utána viszont picit siettette a játékot, majd 3:4-nél sem tört meg. De kiküzdötte a győzelmet, néhány szép labdamenettel fordított. Nagyon-nagy dicséret, hogy szinte adogatás nélkül, fizikai és szellemi fáradtsággal küzdve is nyert."

Eddig szerencséje volt a sorsolással, elég volt a szív, a küzdés a továbbjutáshoz. A folytatásban Jelena Ostapenko viszont teljesen más szintet képvisel, mint az eddigi ellenfelei. A 18 éves lett tehetség a dohai döntőjével is megmutatta, hogy micsoda potenciál van benne. Iszonyat jó kezű teniszező, akitől nem várható el, hogy megnyerje a meccset a magyar lánynak. Timi kihozta ebből a tornából a maximumot, nem gondoljuk, hogy van még benne egy bravúr, ideje pihennie a kemény hetek után és a hosszúnak ígérkező salakszezon előtt.